Valborg

Vad gör man en valborg kväll, jo kikar på tv och sitter med datorn i knäet och spanar på facebook. Haha!
Clara åkte för 50 min sen så jag har haft sällskap fram tills dess. Dagen har rullat på i full fart. Började med att en jobbig mobil alarmade att jag skulle gå upp klockan halv åtta. För klockan halv tio var det dags för en intervju på Borlänge Energi. Jag tror att det gick bra, det kändes väldigt bra. Men jag är lite osäker på om jag vill ha det jobbet som endast kräver en gymnasieekonom. Jag har ju jobbet på ABB också. Efter det tog jag min cykel och åkte till Ullis frisör där hon fixade en riktigt fin frilla. Jag är väldigt nöjd med den. ;) Väntade ett tag tills hon var klar för att sedan vandra tillsammans till Bibblan efter att vi mött Clara. Hittade några böcker som kan vara av nytta. Sedan for vi till Maxi där jag inhandlade jätte fina blommor till mina krukor på balkongen, det kommer bli så fint och jag hoppas att jag lyckas sköta dem. Jag har inte världens grönaste fingrar. Har odlat lite basilika, oregano och gräslök i mina små krukor också. Gjorde det för två vårar sen också och det gick bra. :) Men jag använde inte örterna så mycket då det ska jag försöka göra mer denna gång.

Börjar känna mig lite sömsig så jag ska nog ta och tvätta bort ansiktet för kvällen. Imorgon är det tjej eftermiddag/kväll. Längtar. Skall bli så kul att snacka lite tjejsnack. :)

En snabbis

Passar på att snabb blogga lite innan jag ska iväg på ytterligare en intervju. Var på en i Stockholm igår, ang. en tjänst som är placerad i Falun. Jag fick lite kniviga frågor men jag tror att det gick bra iallafall. Hon är trevlig rekryteraren. Jag har min mentor på den byrån och innan jag skulle gå in så fick jag ett sms av honom där han önskade mig lycka till och att han höll tummarna för mig. Det tyckte jag var roligt. :) Det gjorde mig glad. Efter intervjun så träffade jag Filippa. Vi köpte Max till lunch och satt i kungsträdgården, tror jag det var. ;) Det var härligt att sitta ute i värmen och äta. Att ha kavaj igår var inte nådigt när det var så himla varmt. Men jädrar vad man känner sig snygg när man klär upp sig. :) Idag ska jag på intervju här i Borlänge och uppklätt blir det idag med. Ska vara där halv tio så nu börjar jag få lite bråttom.

Önskan!

image115


Detta är byxorna jag är ute efter. Längtar efter att testa stl 36 och se om dem är precis som jag vill ha dem.

Skit dag!

Hoppas jag träffar den rätta snart! Längtar! Men som det känns just nu är karlar skit! Dem är ett konstigt släkte!

Idag är en jädra skit dag! Tur att jag fick mig en klipptid iallafall så jag kan få snacka massa skit med min frisör.

Har tagit en promenad idag med som varade i 40 minuter. Det var skönt som fasen att få gå av sig lite ilska och känna fettet brännas. Imorgon blir det inte så mycket promenad då jag ska vara i Stockholm hela dagen. Har bjudit på en biljett på tradera så jag hoppas att min resa blir billig. Hittills är det bara jag som bjudit och jag har bjudit två kronor. Haha!

Nej, nu ska jag ta och rycka upp mig och äta tacos rester.

Härligt med frisk luft!

Har precis varit ute på en promenad som varade i 35 minuter. Härligt! Det var perfekt väder att vara ute i. Väl hemma igen vart det lite styrka med mig själv som vikt på golvet. Jädrar vad jag längtar tills den första maj när mitt kort inte är fruset längre. Hård träning blir det då. Lyfta vikter. :) Känner mig verkligen jätte pluffsig nu. Var iväg till kupolen idag och att testa byxor i stl 36 som jag brukar ha var verkligen inte kul. Fettet runt midjan skall nu bort.

Letar efter ett par chinosar. Hittade ett par i färgen beige på H&M men det fanns såklart 100 38or och inte 36or. Testade 38orna pga allt mitt fett runt midjan men dem var alldeles för stora. Så jag ska se om jag inte kan beställa dem istället. Egentligen skulle jag vilja ha ett par svarta. Jag får kolla när jag är i Stockholm på tisdag. Får se om jag åker imorgon och hälsar på Filippa. Men det beror lite på klipptid. Får veta på måndag om jag får en klipptid. Jag håller mina tummar hårt.

Längtar efter mina vänner!

Mums!

Helt galet underbart med svensk mat. Mamma skjutsade hem mig efter jobbet. Här hemma är det tyst, ensamt, lugnt och jag blir alldeles rastlös även om jag har massor att göra. Har en helt galet stor post hög. Denna är inte rolig att gå igenom. :(

Roade mig istället med att laga mat. Det blev kycklingfilé, vitlökskroketter och ugnsbakade grönsaker. Helt galet gott. Min mage mår gott av detta. :)

Nu är det dags att sätta fart med det nyttiga livet. Om det är någon som vill ta promenader tillsammans med mig här i Blg så får ni gärna göra mig sällskap. :) Det är trist att gå själv, men vädret är underbart.

Ah....Livet är underbart. :)

Härliga familj!

Hittade massor med fina bilder i mammas dator som jag laddat upp för att få med mig hem. :) Lägger ut ett axplock på familyn. :)


Äntligen hemma!

Har nu hunnit landa i Sverige. Sverige är underbart, jag älskar det! Jag kan vara bort ett litet tag men sen vill jag hem.

Torsdagens flygning gick bra, men jag tyckte att tiden gick otroligt sakta. Lite trubulent ibland men det var ingen fara. Vi hade två små söta gamla kineser bredvid oss som ville kika ut ur vårt fönster hela tiden för dem satt i mitten raden. Sedan är ju dem svenska pensionärerna lite speciella. Ska stå upp och vandra runt hela tiden. Dom stod mitt för tvn ibland som bestod av en stor skärm istället för många små. Jag fick lov att gå och säga till dem, jag kunde inte hålla mig. Jag ville ju för tusan se filmen. Planet var en timme försenat till Arlanda så stackrarna som hämtade mig fick vänta och Ullis blev 1000 kr fattigare då hon missade sitt plan till Göteborg. Lider med henne. Det värsta är att jag tror att hon hunnit med planet om hon inte sprang i förväg för att checka in och jag skulle vänta på hennes bagage, för mitt bagage tog en kvart innan det kom efter att hennes kommit. :( Bilfärden från Arlanda gick fort, men jag hade ont som fasen i magen och mådde illa, men ingen kräka kom upp iaf. Haha! Klarade mig under hela tiden i Kina från att magen ballade ur totalt men samma morgon som vi skulle flyga hem så var den ur balans helt. Tog två piller så klarade jag mig. :)

Är kvar hemma hos mor än, ska åka hem idag. Är skönt att vara här men det ska bli skönt att komma hem. Jag har en hel del saker som jag måste fixa. Borde ringa massor men jag orkar inte just nu.

Det verkar som att det inte blir så mycket mer jobb för mig på Leksaksaffären. :( Lite trist tycker jag. Men jag håller tummarna än. Känner mig lite orolig inför juni då man varker får lön eller Csn, håller tummarna på min deklaration. Annars har jag kanske en snäll rik bror. ;)

Jag vill bara skriva en sak, att allt jag skriver här i bloggen är min syn på saker och ting. Dessa saker kanske inte alltid stämmer eller att andra har en annan syn på saker och ting. Ha det i åtanke när ni läser.

Imorgon kommer jag hem!

Idag är det onsdag och imorgon ska vi åka hem. Det känns overkligt och jag ser absolut inte framemot flygresan på nio timmar.

Gårdagen spenderade vi på silkmarket. Det vart en varsin gigantisk påse med oss hem. Den största påse jag sett. Köpte en del till mig själv och en hel del till familjen. Känns som att jag köper mer till dem än till mig själv. Men det är kul att ge bort saker. Köpte ett till par skor (skäms), ett par jätte häftiga blå. Dem är så fina. :) Sen vart det en hel del jackor. Orkar inte skriva upp allt och det är nog inte så intressant för er heller. Dem som vill veta får se när vi kommer hem. Efter ca 6 timmars shopping åkte vi tillbaka till hostelet och spelade lite skip-bo och drack öl. Ölen som finns här på hostelet är mkt starkare än den som finns att köpa på supermarket. Hahha!

Idag har vi shoppat ytterligare. Idag har vi handlat en handbagageväska så vi får med allt vi shoppat här i Peking, men inte ens hälften får plats trots detta. Efter shopping gick till himmelska fridens torg för sist vi var här så var det avstängd pga kongress. Men det var inte så mkt att se, men vi har varit där iallafall. :)

Jag och Ullis har varit på ovanligt bra humör dessa dagar. Vi har trivts bra här. Ullis var himla duktig när vi var på silkmarket och ville inte hem en enda gång. :)

Nu är vi på väg och ska äta kinesisk mat för sista gången här i Kina, imorgon blir med Mcdonalds innan vi åker hem. Vi åt på Mc i måndags och tisdags också. Så fasen om mamma föreslår att vi ska äta Mc innan vi åker hem från Arlanda. Jag vill ha hemlagad mat. Svensk mat. Behöver även tänka lite på sommar figuren. Det blir hårda tag när vi kommer hem.

Sen mamma så skulle jag behöva åka in till stan på fredag. Vi kanske kan shoppa lite kläder och sen åka till mormor?

Turbulent flygresa

Nu har vi landat och är på hostelet i Beijing. Vi hade fått veta att vi skulle få åka en minivan till flygplatsen men det kom en vanliga ful santana. Vi tänkte åh, herregud, hur skall vårt bagage få plats i detta bagageutrymme, men dem lyckades få in huvudbagaget i bakluckan iallafall innan resan mot flygplatsen startade. Vägen dit var den sämsta väg jag åkt på under min tid i Kina. Det är illa när till och med Ullis börjar må illa. Jag blir ju illamående av ingenting nu förtiden. Väl framme så fick vi åka från den nya delen av flygplatsen som invigdes i slutet av Mars. Den var fin men ingenting fungerade riktigt bra än. Vi fick checka in och mäta hur mycket bagaget vägde och sen fick vi ta tillbaka bagaget och gå och lämna in det på ett annat ställe där man vanligtvis checkar in överviktigt bagage och där lämnade alla in sina väskor. Men väskorna kom iallafall fram. :) Jag hade ett kilo övervikt och Ullis ett kilo under så vikten jämnade ut sig. Väskorna är mycket lättare nu än när vi åkte till Kina. Det är ett bra tecken, men då har vi massor med handbagage nu istället. Flygresan var väldigt turbulent. Ullis sa att hon har flygit mycket men detta är den värsta turbulensen som hon varit med om. Det var riktigt otäckt ett tag. Hjärtat var uppe i halsgropen. Efter vi äntligen landat så lämnade vi in vårt huvudbagage så vi slipper släpa på det nu för att sedan käka lite Mcdonalds. Jädrar vad gott det var och jädrar vad mätt jag blev. Efter en taxifärd anlände vi äntligen till hostelet och då säger dom här att alla fyrbäddsrum är upptagna och ber oss att bo i ett åttabäddsrum. Aldrig i livet. Dom har förfasen sagt att bokningen vi gjorde var ok. Så vi fick lov att flytta på en stackare, men rätt ska vara rätt. Dem andra i rummet hade också precis anlänt. Personalen får skylla sig själv när dem inte ville flytta upp oss i ett tvåbäddsrum för samma pris. Vilket jag tycker borde varit fallet.

Ska på jobbintervju i Stockholm när jag kommer hem. :) Håller mina tummar så hårt som det bara går.

Livet går som på räls. Nu ska jag njuta av mina sista dagar i Kina. :) Det börjas ikväll med lite öl och pizza.

Fystest och Skip-bo

Idag har kineserna haft fystest och jag och Ullis var med dem. Alla studenter på universitetet måste göra detta test oavsett vad dem läser. Dem börjar med att mäta och väga sig, hoppar ?längd? för att se hur långt dem hoppar, mäter lungkapacitet och gör situps så många dem kan på snabbast tid. Detta gör dem vid olika stationer innan tjejerna springer 800m och killarna 1000m. Jag förstår inte riktigt varför dem måste ?hoppa längd? vad är det för nytta med att göra detta? Och göra så många situps på kortast möjliga tid, stackars tjejer som är otränade och sliter i nacken när dem gör situps. Dem drog sig ju upp med armarna. Efter allt detta så skulle dem springa detta korta lopp och gud så dem fasade för det när vi närmade oss ?arenan?. Vi tyckte att 800 meter är ju ingenting men för dem som är otränade är det säkert hemskt. På vägen från friidrottsplatsen kunde man se spyor lite här och var. Kineserna tar ut sig när dem springer. Hahah!

Efter fystestet så fick tjejerna en timme på sig att göra sig iordning innan middag. Vi lyxade till det så här sista middagen och gick upp på tredje våningen och åt. Vi satt där i iallafall en och en halvtimme innan vi gick tillbaka till vår lägenhet och spelade lite skip-bo och snackade. Vi har lärt oss lite kinesiska svordomar. ;) Usch, vad jobbigt det var att säga hejdå. Man har blivit lite fäst vid dem. Dem är så söta. Kommer sakna dem jätte mycket. Men jag och Ullis ska komma tillbaka någon gång och hälsa på dem och hoppas att dem kommer att ha möjlighet att hälsa på oss i Sverige.

Imorgon bär det iväg klockan tjugo i nio för att åka till flygplatsen. Flyget lyfter klockan elva för avfärd mot Beijing. Så imorgon ska jag och Ullis äta pizza på hostelet, det ska bli jäkligt gott. Jag ska nog lyxa till det med en öl till pizzan, MUMS!

Vi kommer nog förmodligen har mycket bättre uppkoppling våra dagar i Beijing så ni kommer att höra från mig innan jag åker hem till Sverige igen.


En mindre fin hål i golvet toa

image87
Denna toa återfinns i våra kinesvänners dormroom. En mindre fin hål i golvet toa!

Sista lördagen i Kina

Gah, bloggen är seg. Har skrivit ett inlägg som jag inte får in. Vet inte ens om jag får in det här.

Dagen har iallafall varit degig och varm, 27 grader. Utan sommarkläder svettas man. Vi har packat det mesta så vi har inte mycket packning imorgon. Skönt eftersom vi ska titta på tjejernas fystest. Det ska bli kul att hejja på dem och få umgås lite med dom imorgon eftermiddag och kväll. Förmiddagen blir väl mest städa utan riktiga städsaker. Det ska bli spännande att se hur rent vi kommer att få det. ;)

De allra flesta hade rätt angående vilket paraply som är mitt. Det rosa är såklart mitt. :)

Försökte även få in en bild men det gick inte. En mindre fin hål i golvet toa men det kommer. Håll ut. :)

Fredag!

Gårdagen bestod av "inte mycket" som Ullis uttryckte det. Hahah! Det kan inte ha varit så mycket eftersom jag inte minns så väl. Jo, men nu kom minnet tillbaka. Förmiddagen tog vi det bara lugnt innan vi käkade lunch för att sedan träffa Frank och betala lägenheten. Vi hade tänkt att gå till Bibblan efter men Frank var så nyfiken och frågade oss massor med frågor plus att han pratade i telefon tre gånger under tiden vi var där så vi hann inte med bibblan. Tänkte ta det idag istället för att sedan få reda på att bibliotekarierna hade utbildning hela eftermiddagen så det var stängt. Tji, fick vi för att vi skjutit på det hela veckan samtidigt som det var skönt att slippa gå dit. Efter Frank gick vi hem och slappade lite innan vi träffade tjejerna för att byta ut Ullis mp3som krånglat lite och käka middag. Vi åt middag på andra våningen, det är lite godare mat och man beställer maten som på restaurang. Vi hade tänkt att spela lite skip-bo efter middagen men tjejerna var tvungna att gå på en lektion och dem frågade om vi ville följa med så vi följde med. Det var det äldsta klassrum jag någonsin sett. Stenhårda bänkar, blackboard tavla och skitigt var det. Har tagit lite foton. Det kändes som att färdas tillbaka i tiden när man gick in där och så här ser ett vanligt klassrum för dem ut. Lektionen bestod bara av självstudier så det var en trist lektion. Men vi härdade ut och turades om att spela harpan på Ullis mobil.

Idag har vi på förmiddagen hunnit till supermarket. Sista svängen till supermarket innan vi åker. Lite ledsamt men skönt för supermarket här är inte nådiga. Det luktar illa överallt från fiskdiskar till bageri samtidigt som hättan är outhärdlig. Men idag var det lite mindre folk så vi kunde allt lida pin. Inhandlade sista chopsticksen, risvin, yoghurt och cornflakes. Men vi kom därifrån utan te. Cheryl skulle se om hon kunde få lite från sin pappa åt oss annars fanns det bättre utbud här på campus. Vi käkade lunch med Cheryl och Vera innan vi gick och shoppade lite. Vi gick lite i småbutikerna vid gate 2. Massor med prylar. Köpte massa örhängen, ett halsband, hörlurar och tändstickor. Köpte skithäftiga tändstickor till Robin med transformers på, jag hoppas att han kommer att gilla dem. Nu har vi bara vilat efter shoppingen, tjejerna har åkt hem över helgen och kommer igen på söndag. Så nu ska vi bara vila och ta det lugnt här. Ska gå och shoppa lite imorgon med.

Just det igår köpte jag ett par skitroliga örhängen som ska föreställa gitarrer men ni kan kolla på bilden nedan och berätta för mig i kommentarfältet vad ni tycker det ser ut som. Hhaha.

image86


Vart visst en stor mitt i allt. Hahah

Gissa paraplyet!

Jag och Ullis har en liten gissningslek nu på våra bloggar. Leken kallas gissa paraplyet. Ni skall i kommentarsfältet gissa vems paraply som är mitt och vems som är Ullis. För att lägga till en kommentar klickar ni på länken kommentarer under detta inlägg.

Paraply 1



Paraply 2


Museum and hotpot

Idag var det dags att gå upp tidigt. Ni kanske inte tycker det är tidigt men här i Kinaland så är klockan kvart i åtta tidigt för oss. Vi gick upp i tid för att vi skulle inta en kinesisk frukost och sedan åka till hubei museum. Museumet var precis som alla andra museum. Allt såg likadant ut och det fanns massor av likadana saker. Men man måste ju uppleva det innan man åker härifrån. Det är ett gigantiskt museum med gravar, matsaker, kranium och allt man kan tänka sig.  Måste ju bara säga också att jag får panik på bussarna, jag klarade en bit tills vi skulle byta buss då var vi tvugna att ta taxi, att stå i den där värmen med alla folk, det tär på kroppen. Sedan vart det taxi resten av dagen. Det är det fan värt om man slipper bussen. Jag skulle aldrig klara att åka buss varje dag i detta land.

Efter detta var vi trötta och varma men tjejerna vill bjuda oss på hotpot så det fick dem. Men denna hotpot var inte som den vi åt förut. Denna var mycket bättre. Alla hade en varsin hotpot och kunde stoppa i det dem själva ville och maten fick man plocka från ett buffe bord. Jädrar vad vi åt. Vi åt så ingen av oss orkade middag idag. Vi fick i oss lite cornflakes och bröd iallafall.

Efter lunch åkte vi för att leta en mp3 till ullis. Vi letade på många ställen men köpte tillslut en på campus. Jag köpte en till mig själv också så jag och Ullis har likadana. Dem är jätte fina. Svarta och röda med fjärilar på. Den är på 1 GB och jag köpte även 1 GB minne till mobilen, dessa två kostade tillsammans 200 RMB, så det är inte ens 200 svenska kronor. Det är ett bra pris tyckte jag. Minneskortet är äkta sony så det var bra. Så nu kanske inte minnet tar slut i första taget. Det är lite störigt med ett litet minneskort.

Det är så härligt att Elias agerar dejtingservice. Jag och Ullis har fått oss lite skratt här och vi längtar nu hem ännu mer. Du har fått oss på bra humör. :)



Vår sista tisdag i Wuhan

Detta är vår sista tisdag i Wuhan. Skönt men trist. Vi har gjort klart intervjuerna och försökt få till en denna vecka, men det gick inte. Tur att dem har en hemsida vi kan gå in och spana på istället.

Igår var det tänkt att vi skulle träffa en kines som heter Axe. Anna känner honom och han ville gärna träffa oss så han och Ullis pratade över msn och de bestämde att vi skulle ses igår och att han skulle hämta upp oss här på universitetet på eftermiddagen. Han skulle ringa till oss innan han kom. Men han ringde aldrig. Så nu finns det ingen möjlighet för oss att träffa honom.

Medan vi väntade på honom så kom Vera hit och spela lite kort. Hon lärde oss ett nytt kortspel som heter the landlord. Om jag ska vara helt ärlig så var det lite knepigt att förstå reglerna. Men jag lyckades i alla fall att bli landlord någon gång. Vi väntade till klockan fem och Axe hade inte ringt så vi gick till Veras och Ophelias dormroom för att göra något annat och sen ville vi ta lite bilder på hur dem bor. När vi kommer dit så är det låst och vi går in, ingen är där tror vi innan det sticker upp ett litet huvud. Då låg Ophelia och sov. Hon hade haft en tuff helg sa hon. Haha! Men det var trevligt för då följde hon med oss och åt sen. Vi hade tänkt åka till den amerikanska restaurangen men den var stängd på måndagar. Men som tur var fanns det en italiensk restaurang som vi gick till istället. Jag åt pizza och dem andra pasta. Pizzan var helt underbar och man hann bli mätt innan man vart och må illa. Kineserna tyckte att maten inte smakade något, dem är så vana vid stark mat. Efter middagen så åkte vi tillbaka hit och spelade skip-bo och åt choklad. Det var mumsigt. Trevligt att umgås lite med tjejerna nu innan vi åker hem. Imorgon ska vi umgås med dem hela dagen då ska vi åka och titta på Hubei museum. Så imorgon är det upp tidigt för att äta en kinesisk frukost halv nio innan vi åker iväg. Två timmar med buss ser jag inte fram emot direkt. Men det är väldigt mycket billigare än att åka taxi. Det kanske kan bli taxi tillbaka.

Nu på förmiddagen har vi varit till biblioteket innan det var dags för lunch. Lånade lite skönlitteratur. Men dem har ett konstigt system här för man får bara låna med sig böcker som det finns två eller fler av. Så det fick bli Harry Potter för min del. Så nu är det bara att börja läsa.

Det finns lastbilar här som heter Ouling och första gången jag såg en sådan var när vi satt i bilen på väg till kinesiska muren och då såg jag den i förbi farten och såg då texten Guling framför mig. Jag satt och garvade lite för mig själv och har sedan dess letat efter denna lastbil tills jag såg en och det stod till min besvikelse inte Guling på den. Hahah!

Om jag vetat att det var så här du ville ha det så kunde du ju ha sagt det på en gång att vi inte skulle höras mer. Hur skulle jag kunna veta det annars? Hur skall jag veta om jag ska köpa något till dig om du inte kan höra av dig. Men jag kommer göra det i alla fall. Vi har en del saker vi måste reda upp innan det är hejdå för gott.

Now you're gone
I realised my love for you was strong
And I miss you here now you're gone
I keep waiting here by the phone with your pictures hanging on the wall

Is this the way it's meant to be?
Only dreaming that you're missing me
I'm waiting here at home
I'll be crazy now you're gone

(Now you're gone - Basshunter)

Upp och ner!

Magen är upp och ner och in och ut. :( Detta är inte trevligt. Det bubblar och stormar där inne hela tiden. Det är värst när jag har ätit och tre timmar efter. Vet inte riktigt hur jag ska få balans på den. Tur att det bara är en och en halv vecka innan vi kommer hem.

Idag har vi bara slappat. Jag har inte gjort något vettigt på hela dagen förutom att gå och äta mat. Det har varit en otroligt skön dag med i princip bara svenska. Meo var det enda jag har sagt. För något var slut när vi skulle beställa mat. Vad det var förstod vi inte för vi fick en lapp av Vera där hon skrivit på kinesiska. Men det var nog förmodligen någon sorts svamp. Annars var det någon typ av sallad. Hahah! När vi satt oss för att vänta in maten så upptäckte jag ett stort jävla djur vid Ullis fot. Ingen av oss ville döda den så det vart till att byta bord. Men vi eller Ullis höll ett öga på den under hela middagen så det inte kom till oss.

Vi har upptäckt den kinesiska mangon. Den är ganska liten och smakar gudomligt. Malin skulle verkligen gilla denna frukt. Om jag inte har för mycket i min packning så ska jag ta med lite sådana till Sverige. Så nu ska vi försöka äta frukt istället för godis denna sista vecka innan vi far till Peking. Det behöver jag. När jag kommer hem är det hård träning inför sommaren. Min bror har nog gjort ett bra schema för kost och träning till mig när jag kommer hem. :) Det jobbigaste är kosten, men jag ska göra bra ifrån mig. Det är nog lite lathet från min sida när det gäller kosten.

Lördag!

Nu har ni inte blivit bortskämda med några inlägg på ett tag. Men jag har varit så himla trött efter torsdag och fredag att jag inte har orkat att blogga.

Det började på torsdagen då det var dags för intervju två. Vi hade inte dem största förväntningarna eftersom intervju ett gick så himla dåligt. Men när vi kom in i rummet sitter det en ur gullig äldre kines där som hade förberett som attan inför intervjun och läst på om hur vi i Sverige gjorde för att hon skulle kunna berätta bättre för oss om hur dem i Kina gör. Intervjun var väldigt givande och vi fick faktiskt ut lite information från dem. Efter intervjun så ville hon bjuda oss på lunch men det var lite för tidigt för lunch så vi väntade kvar på byrån ett tag innan vi tog en liten promenad till Youth center parken. Vi har varit där en gång förut. Det är en kanon mysig park med massor av saker för barnen. Sedan vart det lunch buffé och jag såg pommes och kyckling. Min tallrik bestod nästan bara av det och lite smarrig svamp och grönsaker. Så klart en tallrik med efterrätt efter maten. Jädrar vad mätt jag var när vi sedan for tillbaka till universitetet. Ingen vila för att sedan direkt förbereda inför vår presentation om Borlänge. Det var ett 30-tal studenter där som ville lyssna på oss. Vi gjorde vår presentation med powerpoint och en film om Borlänge. Sedan fick dem ställa frågor. En ville veta exakt vad dom skulle göra för att förbättra miljön. Men vi är ju inga ingenjörer, det kan ju inte vi svara på. Efter presentationen var vi tvungna att åka till supermarket för att handla, vi klarar oss inte utan conflakes och yoghurt och det var slut. Det regnade och vi åkte golfbil fram och tillbaka. På vägen tillbaka fick jag sitta i förarhytten för det var så mycket folk. Hahah! Handtaget på dörren var trasigt och dem använde en hasp för att sätta fast dörren istället. Satt och tänkte hela tiden på att inte luta mot dörren. Haha!

 Fredagen började med uppstigning för att åka till intervju tre. Denna intervju var också en bra intervju. När vi kommer in så är det massor med frukt, cola och vatten på borden. Riktigt lyxigt. ;) Vi fick även här nyttig info som kompletterade den andra intervjun. Vi fick en stor statistik bok som är jätte fin och kul att ha men som var hemsk att släpa på eftersom vi shoppade lite efter. Men det är inte så jädra billigt här. Kläderna är ju som hemma och då sparar man hellre lite pengar och shoppar lite när man kommer hem så man får lite trendiga kläder och inte så barnsliga. Shopping på silkmarket är billigare än här också. Så vi sparar lite på oss. Vi hämtade även kostymerna igår. Denna gång var dem mycket bättre även om dem inte är helt perfekta, men vi kan ju inte förvänta oss för mycket för 340 kr. Det regnade som fan denna dag och mina fötter var riktigt blöta och kalla. Usch, vet inte om skorna ska få följa med hem. Dumma skor. Sen vart det så att vi skulle följa med Vera hem och kolla hur hon bodde. Men hennes pappa skulle hämta upp oss på campus så vi hann hem men då hade han redan hunnit åkt så vi hoppade av under någon bro och väntade. Det var kul att få se hur Vera bodde. Hon bodde i ett av dem lyxigaste kvarteren. Men dem inreder väldigt spartanskt. Lite för spartanskt tycker jag. Vi fick även äta middag med henne och hennes föräldrar och det var kanon god mat. Kom hem vid nio tiden efter att Vera skjutsat hem oss. Det var som att åka med en som övningskörde. Hennes mamma åkte med och satt bredvid och vi tror hon berättade hur Vera skulle köra. Undrar hur lätt det är att ta körkort i detta land. Verkar som att det är lite för lätt. För lite bättre borde man köra här när trafiken är helt galen. Men vi kom hem hela iallafall.

Idag är en vilodag. Det är skönt. Får se vad vi hittar på. Det regnar iallafall inte.


Hål i golvet toa!

image71

För dem som inte vet hur en hålet i golvet toa ser ut så är detta synen man träffas av. Inget blod i benen kommer nästan direkt. Man sitter som när man kissar ute. Detta är ju då en lite "finare" hål i golvet toa. Det finns dem som inte har något porslin att sätta fötterna på.

Första intervjun klar

Idag gick vi upp tidigt för att åka iväg på första intervjun. Detta är en upplevelse må ni tro. Först när vi kom dit så hade Gongen åkt till stan bara för att vi inte ringde honom igår. Trodde tjejerna hade gjort det men tydligen inte. Så vi fick prata med en vice vd istället och blev efter ett tag avbrutna för dem hade tydligen anordnat ett konferensrum åt oss. När vi kom in i detta konferensrum så satt det sju kineser där och ville att vi skulle berätta för dem hur vi miljöredovisar i Sverige. Vi försökte förklara för dem att vi började vår undersökning här i Kina och ville vara så objektiva som möjligt när vi undersöker Kina så vi har inte studerat Sverige än. Klart att vi har en liten hum om hur dem gör, men det var som att vi skulle sitta och berätta för dem hur vi gjorde för att dom ska lära sig. Det var inte vårt syfte med intervjun. Vi kom iallafall fram till att de vet inte vad miljöredovisning är för någon på envrionmental protection buerau. Men vi har nog fått lite användbar information iallafall.

Efter intervjun så vart vi bjudna på lunch i ett sånt där privat rum. Det var trevligare än jag trodde och sur tanten hade då mjuknat upp. Hahah! Maten är alltid god när vi blir bjudna på det viset. Men fisken vågar jag inte smaka. Ullis gjorde det idag och hon kunde bara tänka på vilka föroreningar som fanns i fisken. Jag hann säga nej tack innan jag fick fisk på tallriken. Tog lite fina bilder som jag kan ladda upp sen. Alla samlades runt mig och Ullis i matrummet så vi alla vart med på bild. Den där killen som var med och sjöng karaoke och tog av sig tröjan var med. Han ville bjuda oss på en till kväll med karaoke innan vi åker hem. Tjejerna gav honom vårt nummer eller om det var deras så vi måste väl stå ut med en sådan kväll. Hahha! Hoppas våra tjejer vill följa med oss, dels för att det vore roligt och dels för att vi ska kunna göra oss förstådda.

Efter lunchen åkte vi direkt hem. Tjejerna frågade om vi ville shoppa idag men vi var så trötta efter intervjun och maten så vi ville hem och sova. Så vi tar lite shopping på fredag istället när vi har en mer lättsam intervju. Måste verkligen köpa en kjol eller ett par shorts snart. Jeans är ibland olidligt. Så jag sov i två timmar nu på eftermiddagen och det var inte helt fel. Nu har jag precis gjort färdigt presentationen för föreläsningen imorgon em.

Mullvad

Ännu en dag har passerat. Dagar går förbi fort.

Inatt har det varit riktigt oväder här. Blixtrat och åskat som fasen. Dem har varit precis ovanför oss och blixtrarna smattrade av som på löpande band. Det är lite otäckt faktiskt. Det åskade och blixtrade fram till lunch ca. Så det var skönt att vi slapp gå ut i regnet när vi skulle luncha.

Dagen har idag bestått av förberedelser inför intervjuerna. Den första med start imorgon. Dom vill veta lite om hur vi i Sverige miljöredovisar och vi har inte hunnit med den biten än så det vart snabb inlärning men det kommer nog att gå så bra. Sedan har vi fixat med vår föreläsning som vi ska ha på torsdag eftermiddag. Det kommer att bli tre väldigt hektiska dagar nu.

Idag har vi inte ätit något godis eller fikabröd. Men brödet vi köpte i kafeterian som vi käkade till våra cornflakes är nog inte dem nyttigaste men dem är goda. :)

Idag skrev jag lite med min en av mina kära vänner hemma i Sverige på msn och hon berättade att hon sett busskontrollanter för första gången. Hon tycker att en busskontrollant såg ut som en mullvad. Jag fann detta väldigt underhållande. Hahahahahah!

Japp inte ett ord än, hoppas du tänker på det.

Just det höll på att glömma. Vi träffade ju några studenter idag som ville ha lite tips om vad dem kan skriva om i ett arbete om miljö. Men när vi pratat ett tag så ändrade dem sig och ville skriva om hur vi upplever Kina. Det gick bra och vi tycker att största skillnaderna är allt folk och allt damm och smuts samt att språket är väldigt svårt eftersom dem inte använder bokstäver. Efter att vi var klara så frågade den enda tjejen som var med vad vi tyckte om kinesernas klädsel. Men gud vad svarar man, jo ni har skit fula kläder, nej det kunde vi inte. Men vi lade iallafall fram att kläderna ni har här är säkert jätte moderna i Kina men tar man dem till Sverige så är dem inte alls moderna. Det lät bra tyckte jag.

Gud vad jag virrar. Att läsa fordran&skuld har gjort detta till mig. Så nu är det läggdags. Skall upp tidigt imorgon.

Måndag!

Det vart inte att vi hämtade kostymerna igår. För dem har inte ringt från skräddaren än. Men imorgon kommer Vera att ringa dem och fråga när dem är klara med kostymerna. Man är ju lite nyfiken på att se om dem har sytt dem rätt denna gång. Hoppas iaf på det bästa.

Allt består av mat och plugg. Men igår efter middagen följde Vera och Ophelia med oss tillbaka till vår lägenhet och spelade skip-bo. Det var skoj. Vi bjöd på bacardi. Vera vart lite röd i ansiktet och då hade hon druckit ett litet plastglas med bacardi. Hahah, dem klara verkligen inte att dricka alkohol. Men dem tyckte att det var gott iallafall. Idag efter middagen så roade vi oss också lite. Vi cyklade tandemcykel. Det var skitroligt. Men det är jätteläskigt att sitta där bak när man inte har någon kontroll över cykeln. Men vi turades om så jag fick styra en bit och Ophelia en bit. Det ska vara rättvist. Så nu har vi varit vid den norra delen av campus och det tog ett tag att cykla dit.

Idag har vi hållit på att storkna här. Det har varit 30 grader varmt och ?sol?. Man blir så trött och vi har ju inte någon kjol eller shorts. Så i veckan måste vi köpa oss något av det för att ha jeans i denna värme går inte. Kineserna dem går som vanligt i jeans och jacka eller tjock tröja. Förstår inte riktigt hur dem klarar det. Men det kan vara så att dem inte var beredda på att det skulle vara så varmt idag. Men man kan ju ta av sig jackan iallafall.

 Imorgon ska vi träffa någon kines som ville intervjua oss eller diskutera med oss om vad vi tycker om miljön. För de utländska lärarna hade berättat att vi skrev om miljö. Så vi får se för vi skriver ju inte om miljön på det sättet. Men vi kan ju alltid säga hur vi upplever denna förorenade miljö som finns här. Vattnet och luften är värst. Som när man ska ställa sig i duschen så är det klorvatten man duschar i. Man känner sig inte ren. Jag och Ullis har fått klåda i hårbotten pga av det. Så nu har vi köpt clerasil, får se om det hjälper och inte torkar ur hårbotten.


Lördag!

Idag har vi varit så jävla tråkiga. Pluggat, gått promenad och maraton tittat på Kyle XY. Men imorgon blir det mer spänning då vi ska iväg och hämta våra kostymer.

Nuförtiden behöver vi bara visa oss i kafeterian så vet dom vad vi vill ha för mat. Det är ganska skönt faktiskt.

Ska inte skriva allt för mycket för Ullis ligger till sängs och skall sova med Helge. Haha! Hon ligger och säger att hon ska väcka mig tidigt. Klockan tio, haha! Det var ju inte tidigt.

Något vi pratar mycket om här varje dag som vi längtar hem till är att få träffa svenska karlar. Vi börjar bli utsvultna här borta. Männen här ser ut som stickor och är lika långa som mig och det är fasen inte långt. Ibland är dem till och med kortare än mig och jag kan förstå Ullis problem med att hon vill ha en som är längre än henne. ;) Anna måste ha den där inflyttningsfesten när vi kommer hem känner vi. ;)

Fredag!

Idag har vi varit här i två veckor. Nu är det halva tiden kvar på universitetet. Jag kan inte tro att det är sant.

Idag har jag och Ullis pluggat i princip hela dagen. Vi gick ut och gick till supermarketerna bara. Inhandlade lite nyttigheter och onyttigheter. Nu måste vi ge oss. Vi kommer inte att se ut som några stickor när vi kommer hem. Sen när man väl lärt sig äta med stickor så äter man ju inte direkt lite även om mättnadskänslan infinner sig fort. Men vi har iallafall bestämt oss för att ta dagliga promenader och försöka göra dem när vi vaknar, men vi får se hur det går med det. Jag har köpt as många skor här i Kina och det vart inte bättre idag. Idag har jag köpt tre par vita tygskor. Ett par till mig, ett till syster och ett till mamma. Dem var fina och kostade inte många kronor. Men nu ska jag inte handla mer skor förutom dem där fina ?versace? på silkmarket. ;)

Nu när jag var på toa så fick jag ett djur innanför byxan när jag skulle ta toapappret. Usch vad äckligt. Pappret stod i fönstret för Ullis flyttade det när hon skulle öppna bacardin och då hade det krupit upp ett djur på rullen som flög ner i mina byxor. Trodde det var en spindel men det var någon blandning av tvestjärt och tusenfoting. Snabb var den jäkeln så jag hann inte döda den.


Torsdag

En snabbis innan sängdags.

Igår var vi iväg för att säga hejdå till Anna som for hem till Sverige idag. Är lite avis faktiskt. Maten i kina är god men man tröttnar. Jag fattar inte hur dem står ut med att äta denna mat dag in och dag ut. När vi kom till Anna så stack vi iväg direkt för hon skulle hämta upp lite kläder som BE gänget skulle ha uppsydda men som dem inte hann hämta ut så iväg till det för att direkt efter fara iväg till Environment protection buerau. Där hittade vi en lapp med kinesisk skrift och våra namn. Då hade dem fått lite tider och datum för när jag och ullis ska komma och intervjua dem det var roligt. Så nästa vecka drar det igång. Nu är det en hel del plugg som förberedelser. Efter denna träff var det shopping på nattmarknaden som är som en stormarknad. Det är som små stånd där det gäller att pruta. Men det är vi bra på nu. Kom hem med tre par skor, två klockor, tre par örhängen, tre par skärp, två dvd. Ja det vart en del och jag har säkert glömt lite. Men allt är inte till mig, men mycket. ;)

Idag har vi bara pluggat och vandrat omkring med våra vänner och fotat lite så vi har lite bilder av universitet. Ska lägga ut lite sen. Men nu har vi kollat på film i typ 4 timmar så nu orkar jag inte mer. Vi köpte förresten en varsin kinesisk ansiktsmask. Och dem är inte som dom är hemma. Här är det som en riktig mask av papper som är indränkt i vätska som man lägger på ansiktet. Har även tagit lite bilder så ni förstår vad jag menar.

Nej, nu vet jag inte vad jag har svamlat om riktigt eller om allting hänger ihop eller om det står konstigt. Men sak samma. Jag hoppas ni fick en liten uppdatering iallafall.

Emotionella things!

Jag har fått ta emot lite kritik från min bror. Han tycker att jag skriver för mycket om emotionella things och inte något om Kina direkt. Så detta inlägg är dedikerat till honom.

Vi bor i Wuhan i Hubei provinsen som ligger mittemellan Beijing och Hongkong kan man säga. Wuhan är känd i Kina som den varmaste/hetaste staden i Kina under somrarna. Det kan bli uppemot 40 grader. Vi kommer att missa detta och är här under den bästa tiden på året.

Wuhan delas av floder och är uppdelat i tre delar. Dessa delar kallas vanligtvis de tre städerna av Wuhan. Dessa delar är ihop länkade av broar och den första bron är känd som den första moderna bron i Kina. Wuhan är även väldigt vattenrikt och det finns 189 sjöar här. 25% av landarean i Wuhan består alltså av vatten vilket är ovanligt för en sådan stor stad.

Wuhan har ett invånarantal på ca 9 miljoner. Det är lika som många som finns i hela Sverige. Ni kan då tänka er hur mycket folk det finns här. Arean är på 8406 square meter.

Wuhan består av ca 8 nationella universitet, 14 publika universitet. Vi finns på Jianghan University. Det är ett gigantiskt universitet och inom området finns det 5 matställen, ett eget sjukhus och massor med studentboenden. Alla studenter som pluggar på collage måste bo på universitet, men dem får åka hem på helgerna. Studenterna bor killar och tjejer för sig. De bor fyra och fyra med våningsängar tillhörande skrivbord under. Dem har ingen isolering och toaletten består av ett hål i golvet. Madrasserna dem sover på är dubbelt så tunna som våra skumgummi madrasser vi har hemma i Sverige. Men dem säger att efter flera år så vänjer man sig. Dem anser att det är bra för deras ryggar att sova hårt.

Kineserna bor hemma tills dem gifter sig för det är för dyrt att flytta hemifrån tidigare. Att bo själv är inte ett alternativ. De har ett krav på sig att hitta pojkvän/flickvän och det är ett av bekymren dom tänker på hela tiden. Andra bekymmer är barn, utbildning, jobb. Kineserna som är tillsammans med varandra får inte vara inomhus för att ?utöva? sin kärlek utan sitter utomhus överallt och myser med varandra. Går man in i en park kan man höra en massa smackande.

Att hitta ett jobb är jättesvårt och universitetsutbildning är inte värt någonting. Här behöver dem arbetslivserfarenhet för att få ett jobb. Dem jobbar vid sidan av studier och får jobba max 28 timmar per vecka som studenter. Förut fanns det ingen gräns men nu har dem infört en gräns på max 28 timmar/vecka.

Alla städer och provinser har olika matseder. I Wuhan äter man mycket stark mat. Det finns några specialiteter så som hot and dry noodels, ducks neck, soup bun. Vi har testat alla dessa tre. Faktiskt så var ducks neck godast. Det bestod av ben och man fick gnaga av lite kött som smakade väldigt starkt men gott. Det som smakade sämst var hot and dry noodels. Då man får nudlar som är varma, väldigt torra med en smak av jordnötssås blandat med en speciell soya. Soup bun är dumplings som är gjorda av ett tunnare skal och serveras som en soppa.

 Sport är ganska vanligt här. Det finns hur många basketbanor som helst och det pågår tävlingar hela tiden. Annars utövar dem fotboll, badminton, pingis etc. Kineserna utövar sport i sina vanliga kläder. Dem är ofta ute och springer i jeans.

Trafiken är galen i Kina. Det finns regler men dem följs inte. Det enda som följs är rödljusen. Kina har den högsta dödligheten i världen på sina vägar. Det finns lag på bilbälten men det följs inte. Råkar man köra på en gångtrafikant så är det bättre att döda den än att låta den leva för man slipper att betala massor i skadestånd om personen dör. Bilbälten är det lag på men det finns inte bilbälten i någon taxi. Chauffören har bilbälte men det används inte det dras på när en polis närmar sig.

Hoppas att detta duger för bror min. Får jag återgå till det gamla? Var det så här du tänkte dig? ;)

Lite bilder från helgen!


Tisdag!

Idag tog vi en lång sovmorgon. Jag gjorde det iallafall, Ullis vaknar jämt före mig och så smyger hon vanligtvis upp så tyst. Det gjorde hon även denna morgon men när hon började käka knäckemacka då var det dags för mig att vakna tyckte hon. ;) Vi hann maila lite viktiga mail innan det var dags att ge sig av för lunch med Vera och Cheryl. Vi åt våran nya favoriträtt i kafeterian och det är fried noodels, ska försöka göra den sen när vi kommer hem också.

Efter lunch iväg och hämta våra kostymer. Men vi kom tyvärr inte hem med några för på alla delar var det tvunget att göras ändringar. Dom måste ha tänkt att vi var jobbiga västerlänningar men man vill ju att grejerna ska sitta perfekt när dem är sydda efter en. Så butiken skickade tillslut upp oss till stället där dem sydde upp kostymerna och det var en jädra massa trappor som i en trång gränd innan vi kom upp till ett ställe som var litet, ganska smutsigt som allt annat här och väldigt många symaskiner och dem som verkligen syr kläderna fick ta en titt på hur det såg ut och mäta oss. Men dem höll med oss om de saker som vi påpekat var fel. Så nu ska vi få hämta våra kläder om tre dagar istället. Bättre lycka nästa gång. Jag gillar verkligen inte bussresan dit och hem. Jag blir att må så illa och gillar inte allt folk. Det guppar som fan och när det är hål i marken så bryr dem sig inte utan bara blåser över det. Bussarna ser helt ok ut från utsidan men när man kommer in i dem så är det som en helt annan buss. Trasigt överallt och det gnisslar och gnäller. Som tur var så fick vi sittplats hela vägen både dit och hem.

Efter detta så for vi till ett annat supermarket nära vårt universitet som är lite större och har lite mer utländska varor. Så vi fick med oss lite bacardi breezeer och corn flakes hem. Så vi längtar tills vi ska få äta frukost nu. Köpte lite fina chopsticks också som vi ska ta med hem . Dom har som små golfbilar som går mellan universitetet och supermarket så vi skulle ta en sån hem men det tog så himla lång tid innan den kom så vi tänkte att då tar vi en minibuss istället det skilde bara en krona emellan om vi lade ihop alla pengar så det stod en parkerad vid sidan av vägen där vi stod och väntade på golfbilen, så vi tänkte vi tar den. Våra kinesvänner gick och pratade med chauffören men han gjorde inga sådana körningar sa han. Men sen sa han att vi fick åka med ändå men han skulle inte ha något betalt. Myko! Men vi fick iallafall skjuts av honom hela vägen och behövde inte betala en krona.

Köpte en dvd med serien Kyle XY säsong 1&2, eftersom vi har tittat klart på allt vi har på datorn nästan så behövde vi lite nytt. Så ikväll blir det serier, chips och bacardi. En riktig myskväll alltså. Betalade förresten bara 10kr för dessa två skivor. Billigt! Ska spana om det finns något mer skoj att titta på och köpa hem.

Måndag!

Idag har dagen mest bestått av skolarbete igen. Idag har vi haft möte med våra lärare som hjälper oss här. Vi fick lite nyttig information men det är lite bökigt med språket ibland. Jag kan ha svårt för att höra vad dem säger när dem bryter lite. Jag kan ju till och med ha problem med svenska om dem bryter för mycket i vissa dialekter. Men vi har våra vänner till hjälp och dem är duktiga på engelska. Intervjuguiden är i princip klar så nu är det dags att försöka att få till våra intervjuer så snart som möjligt. Vi var även på biblioteket och vi fick låna två av dem fem böcker vi ville låna. Antar att vissa böcker endast var referenslitteratur men man vet aldrig med kineserna. Dom kan vara lite konstiga. Men vi får ta en heldag på biblioteket sen istället.

 Glömde att skriva dit på karaoken att två av kineskillarna började ta av sig sina tröjor. Mindre trevlig syn. Men det var kul när dem tog av Per skjortan, haha! Det var två av killarna som gillade att dansa med oss, men som jag var mindre förtjust i att dansa med. Idag har jag köpt vingummi godis här i en affär. Vart nästan överlycklig. Annars käkar vi mycket chips, snickers och kakor. :) Vi har bestämt oss för att ha en godisfri dag snart.

Imorgon ska vi iväg och hämta våra kostymer, det ska bli spännande. Vi ska käka lunch först med våra vänner som sen följer oss för att hämta upp dem. Är en aning nervös måste jag säga. Hoppas för gudsskull att dem blivit bra. Tur att dem inte var så dyra ifall dem blir dåliga.

Bloggen har varit nedlagd nu i några dagar för plattformsbyte det är därför det kommer att komma in några inlägg på en gång. Detta är orsaken till att det varit så tyst härifrån. Plus att vi varit i ?centrum? i helgen.

Har sovit himla dåligt inatt. Vet inte varför för jag var skittrött efter helgen som innehöll lite sömn. Men det är lite äckligt i mitt sovrum för jag har fram till nu hittat två spindlar i min säng. Dem är ju väldigt små men det är äckligt iallafall. Jag vill inte ha in dem i något av alla hål som kroppen består av. Båda jag har hittat är iallafall döda nu och kan inte komma någon vart.

Söndag!

Nu har vi haft en helg i centrum. Attans vad smarrig mat och mycket skratt det har blivit. Borlänge energi gänget var ett riktigt kul gäng. Nej, nu tar vi det från början tycker jag.

Det började med att vi steg upp ur sängen klockan sex på fredagsmorgonen för att göra oss i ordning och möta våra söta kinesvänner klockan sju för att dem skulle hjälpa oss att hitta en taxi. Dem är så snälla mot oss hela tiden vet inte riktigt hur jag ska visa den uppskattningen för dem. Vi fick en taxi snabbt, tydligen så brukar dem stå vid grind 2 och det är inte allt för långt från grind 1 så det var skönt. Framme vid hotellet så var det snart dags för seminarium. Vi fick lite nyttig information som vi kan använda i vår uppsats. Det är himla intressant att lyssna på vad vi gör för miljön.

Efter seminariet blev vi bjudna på lunch och det vart lunchbuffé uppe i restaurangen på hotellet. Jädrar vad jag åt. Efterrätterna vad riktigt smarriga. ;) Efter lunchen så var dagen fri fram till klockan sex då vi vart upphämtade för att äta middagsbuffé. Där fanns det lite konstig mat. Inte mycket som jag gillade direkt förutom efterrätterna. ;) Det fanns grodlår, bläckfisk, ko mage m.m. Jag testade då musslor för första gången. Det var faktiskt riktigt gott. Efter middagen bar det iväg till karaoke. Som vanligt i Kina så var det i ett privatrum. Detta rum hade till och med en egen toalett, en riktig toalett. Det var en kille som kom in ganska tidigt och ville dansa med alla. Åh, jag hade egentligen ingen lust att dansa, jag dansar aldrig nykter.;)Men jag dansade väl med honom iallafall eftersom att alla andra gjorde det och han stank verkligen vitlök och svettig var han också, usch! Efter ett tag kom det in två gubbar med två unga tjejer. Fick veta efter ett tag att dem två tjejerna var deras horor. Så hemskt att se det så nära. Det är ju så jäkla sorgligt att tjejerna ska behöva sälja sig själva. Det fanns till och med ett litet hemligt rum i karaokerummet som man kunde gå in i och göra snuskiga saker. Ett av ?hor paren? gick in där för ett kort tag. Man vet aldrig vad som hände där inne. Men tjejerna satt och var fina bredvid gubbarna och tog upp dem och dansade med dem. Det är tydligen olagligt i Kina med horor men som även i Sverige så förekommer det. Men man tycker att dem kanske ska vara lite diskretare speciellt när det kommer ?utlänningar? som dem aldrig har träffat. Efter massor med dansande så åkte vi iallafall hem och hade efterfest i Pers rum.  Det var riktigt skoj. Vi gick och lade oss vid 3-4 tiden på natten och gick upp vid elva. Men vid åtta frågar Anna om jag vill ha vatten. Ja, sade jag till svar men det kom aldrig något vatten. Hahah!

Lördagen bestod av en kombinerad frukost/lunch alltså en så kallad brunch på McDonalds. Nu har vi ätit Mc alldeles för tätt här nere men det är så jäkla gott att bryta av med något ?västerländskt? när man ätit ris och nudlar en längre tid. En bananpaj slank också ner. Jag är helt såld på den

Efter lunch kom shopping. Hittade inte så mycket. Köpte ett halsband, ett par solglasögon och tre par converse skor. Ett par till mig själv, ett till syster och ett till bror. Så nu kommer vi syskon gå omkring i likadana vita converse skor för alla ville vi ha vita. Men jag är rädd att Malins kanske kan vara pyttelite förstora för jag köpte 35 till mig och 36 till henne. 36 var lite stort på mig men jag hade köpt 36 om det inte fanns 35 så det funkar med 36. Hon får lägga i en sula om dem är lite förstora. Men jag tror det blir bra Malin. Jäkla snygga är skorna. Det finns så coola mönster på converse skorna här och jag tycker det är synd att jag inte fick lite fria händer att köpa ett par med coolt tryck på till min bror för det fanns många som skulle passa honom.

Middag på kvällen. Första intrycket var liten och skitig restaurang. Men det var jäkligt god mat och jag är fortfarande frisk. Jädrar vad mycket vi skrattade under den kvällen. Det var länge sen jag fick skratta så mycket. Trodde jag skulle ha träningsverk i magen i dag, så mycket skrattade vi. Sedan vart det såklart efterfest igen och vi sov kvar en natt till fast vi skulle ha åkt hem, men så kan det bli. Det vart hotellfrukost idag och det är inte fy skam så idag blir det ingen lunch. Har inte sovit så många timmar dessa två nätter så jag ska ta och gå och sova lite nu.

RSS 2.0