ARG!

Måste bara få skriva av mig lite fort innan det är avskedsmiddag här med viktiga människor.

Nu är jag över gränsen ARG, ledsen och BESVIKEN! Jag trodde att vi alltid skulle vara bästa vänner. Men så är det tydligen inte. Du kan ju inte ens åka i samma bil som mig. Nu har jag blivit behandlad över gränsen av vad som är acceptabelt. Nu är det slut på det! Jag har försökt så många gånger och är jävligt snäll mot dig och försöker att ställa upp och bry mig om dig och lite vill man faktiskt ha tillbaka.Du säger inget om vad som händer dig. Det är nästan så jag vill sluta blogga så inte alla vet för mycket om mig för att dom ska vara lite intresserade iallafall.
Den mörka sidan har tagit över och du umgås för mycket med den. Jag hoppas att du är medveten om vad du förlorar för något, för det är Fasen något bra, hoppas du inte kommer på det för sent. Min energi kommer nu i fortsättningen gå till dem som kan och vill umgås med mig och behandlar mig väl.

BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD! Fundera över det!

Nödvändigt?

Jag kommer från och med nu ha min mobil igång när jag inte längre får några e-mail till mobilen. Så jag nås enklast via sms eftersom det annars blir väldigt dyrt både för mig och er.

Torsdag

Ännu en dag har passerat, imorgon har vi varit här i exakt en vecka, det går riktigt fort det här må jag säga.

Idag har vi först varit iväg med våra kära vänner till 21th Century gallerian. Den är verkligen gigantisk, men priserna är som i Sverige i vissa butiker och det är inte riktigt lika rolig, så i helgen när vi är inne i centrum i Wuhan så ska vi shoppa lite billigare tänkte vi. Det är ju den billigare shoppingen som är roligast. Men jag kom ju som vanligt inte hem tomhänt. Köpte en t-shirt för 59 kr och en jätte söt topp som jag kan ha imorgon för 227 så den var som i Sverige, men det funkade, jag gillade den verkligen. Ullis tog sig en chansning och klippte topparna och det var riktigt bra och kostade henne endast 25kr så det var inte illa pinkat. Hon var nog lite nervös innan men detta helt i onödan. När dem tvättar håret så har dom istället för en stol som i Sverige så har dem en säng man får ligga på. Det såg riktigt skönt ut. Jag var skit hungrig efter att hon var klar i frisörstolen och gissa vad Johanna ville ha om inte Mc. ;) Bananpajen är så jädra god.

Sedan var det snabbt hem, vi tog en taxi, ville inte ta den där varma och trånga bussen. Det har varit så jävla varmt idag. Det måste har varit minst 20 grader ute och vi har inget annat med oss än jeans. Vi måste försöka köpa något att ta på oss när dagarna blir så här varma. Väl hemma så var vi iväg och köpte jordgubbar för det skulle vi ha med oss till BBQ som fungerade som ett knytis. Det var ett gott västerländskt knytis. Pastasalladen som Shirin eller hur hennes namn stavas var gudomlig. Det var faktiskt en till svensk med på knytiset men hon var lite speciell. Alla dom där backpackerserna är lite speciella. Jag och Ullis passar verkligen inte in där och när vi är med dem så blir vi att längta hem ännu mer. Hahah!

Imorgon ska vi in till Wuhan och sova kvar till lördagen. Borlänge energi har ett seminarium som vi ska vara med på och sen ska vi ut och äta på kvällen och kanske sjunga karaoke. Vi har även fått tillbaka lite kommentarer på våra intervjufrågor från vår handledare och det var inte kul. Han har fan ändrat as mycket i vår text. Jag vill inte skriva mer på engelska nu. Svenskan vill jag ha! Dumma han! Men han gör det väl för att vara snäll och inte dum. Men självförtroendet åker ju i botten.

En annan kul grej. Kineserna kan verkligen inte ta kort. VI skulle ta kort här på campus som vår vaktmästare i huset skulle ha för lite papper som man måste fylla i. När jag gick igår för att hämta bilderna var min hårbotten grön och jag såg sjuk ut runt ögonen. Men Ullis bilder var försenade tills idag och när vi gick och hämtade dom väntade vi spänt på resultatet. Hennes hår var ännu grönare haha. Nästan hela håret var grönt. Hur fasen lyckas dem? Men dom är väl vana vid svart hår som inte reagerar på blixt, bakgrund osv.

Onsdag!

Ännu en dag har nu passerat. Nu är det snart dags för en dusch och sedan sängen.

Idag har vi pluggat mestadelen av dagen men efter middagen så spelade vi lite badminton med Vera och Ophelia. Sommartider kom då på minnet. Badminton på sommaren på övre delen av mors gård. Längtar tills det blir sommar och man kan grilla, sola, spela badminton. Gud vad härligt.

Det enda spännande som hänt idag var att när vi satt och åt så kom det fram en kinesisk darrande kille som aldrig pratat med utlänningar förut. Han var skit kass på att prata engelska och i den där kafeterian är det fasen svårt att höra vad Ullis säger när hon pratar försök då tänka er en kines som är dålig på engelska. Vi tyckte så synd om honom han satt och darrade och försökte prata så bra engelska han kunde. Han fick iallafall fram att vi var vackra. Hhah! Han sa att han var så nervös men vi sa att han inte behövde vara det men ändå slutade han aldrig darra.

Varje gång jag sitter på toaletten här i vår lägenhet så känns det som att det ska krypa upp något djur ur toalettstolen. Jag delade med mig av mitt problem till Ullis som då sa att hon kännde precis samma sak. Jag som trodde att jag var knäpp i skallen, men då är vi två iallafall. ;)

Imorgon ska vi iväg till köpcentrumet för lite shopping. Det ska bli kul.:)

Inte bara ögonen som är sneda!

370891-60

Den välkända sneda toaletten! Äntligen får ni en bild av den sneda toan i vårt rum på Leos hostel.

Äntligen lite bilder

Vandrade iväg till supermarket förut idag. Inhandlade lite nyttigheter och onyttigheter. Köpte snabbnudlar som vi gjorde till middag som man bara häller varmt vatten i men Ullis den jäkeln snodde allt hett vatten i vår vattenbehållare så mina nudlar vart aldrig färdiga. Tji fick hon för då åt jag även av hennes. Man blir alltså inte helt mätt av maten i Kina. Man äter tills man är mätt men maten går rätt igenom och jag och Ullis mofflar chips och andra onyttigheter på kvällen istället. Inte bra, inte bra. Trodde inte att vi skulle få köpa någon öl idag, för när vi skulle betala all mat vi handlat så ställde hon bort ölen och sa något på kinesiska som att vi skulle fatta men men tänkte vi, vi får väl strunta i ölen men efter jag betalat maten så kommer det någon annan tant med papper och penna för att skriva upp ölen och sen fick jag betala. Innan man går ut supermarket så ska man visa kvittot på att man betalat och dom ska stämpla det men ölen struntade hon i. Det är så konstigt system dom har i detta land. Att dom ska stämpla ett redan full stämplat kvitto som man knappt ser vad det står på det faller sig mycket konstigt speciellt när de som stämplar står så nära kassan att dem ser att man betalar.

Har glömt att berätta om vad som hände igår. Ullis har blivit en riktig kines, hon drog världens snorlobba och spottade på golvet här inne i vår lägenhet. Hahah! Vet inte om jag berättat att kineserna är as äckliga och lägger lobbor ända nerifrån bröstet. Dem tänker inte på vart dom är eller vem som kan se. En annan äcklig sak som hänt är att när vi väntade på bussen i söndags för att ta oss hem från vårt kostym äventyr så åkte det förbi massor med bussar vid busshållsplatsen och ur ett fönster på en av bussarna sticker en kines ut huvudet och stoppar fingrarna i halsen och spyr, helt vidrigt. Mitt framför alla som väntar på bussen. Det var bland det äckligaste jag sett här i Kina måste jag säga.

Läste en rubrik idag som sa att Kina har högst dödlighet när det gäller trafiken och jag måste säga att det stämmer säkert alldeles för väl. Idag när vi var på väg till supermarket var vi tvungna att korsa ett antal övergångsställen och när man har grön gubbe så tänker man att nu är det fritt fram och ingen bil kommer och jädrar vad bilar och bussar det kom, Ullis kom över men jag fick gott stå där och vänta för att gå när det var röd gubbe. Konstigt system dom har här. Inte konstigt att det är hög dödlighet när dom för fasen inte har några ordentliga trafikregler. Idag är en konstig känsla i kroppen. En nöjd känsla men ändå olustig. Olustig för att jag inte vill höra av mig först hela tiden, men livet är väl så. En nöjd känsla för att det faktiskt är bra och kul i Kina. Jag och Ullis har kommit fram till att det som känns jobbigt är uppsatsen och att göra en viss del i Kina. Man är så beroende av andra människor. Vi kan liksom inte bara ta upp telefonen och ringa dem vi ska träffa, det är lite procedurer.


Klicka på bilden för en större!


Söndagen/Måndagen

I söndags gick vi upp i tid, halv nio var det dags för uppstigning då Ophelia och en skrädderska skulle komma hit klockan nio. När dem kom en halv timme försent tog vi bussen i en och en halv timme för att komma till området där dem säljer tyg och syr upp kläder. Efter mycket letande hittade vi tyg som det fanns tillräckligt av för att räcka till både mig och Ullis sedan gick vi till en butik där den snälla skrädderskan prutade som fasen och vi fick sy upp vår dress där. Jag fick en kavaj, ett par kostymbyxor och en pennkjol för 340kr tillsammans med tyg, knappar och arbetet. Det är inte illa pinkat. Efter det åt vi lunch på ett myko ställe. Det var liksom massor med små stånd på en gata som sålde mat och sen i mitten så fanns det massor med stolar och bord som man kunde sitta vid. Som en gränd skulle man nästan kunna säga. Det är lite läskigt att äta mat ute så men det gick bra och vi är fortfarande friska. :) Sedan var det bussresa hem i en jävligt trång buss för att sätta fart att plugga.

Internet har inte fungerat i helgen och igår var det skitsegt så alla uppdateringar kommer idag. Vi fick inte ens igång mailen igår. Man blir lite handikappad utan mail och internet i detta land. Igår var vi inne och pluggade så det hände inte speciellt mkt kan jag inte påstå. Men när vi skulle gå på lunch så upptäckte vi en lapp på anslagstavlan där nere att dom i huset anordnar en grillfest på taket i vårt hus för att lära känna oss. Det var lite kul så på torsdag ska vi på grillfest på taket. :)


Idag var vi bjudna på lunch av Vera och Cheryl, dom beställde in riktigt god mat åt oss. Fyra olika rätter. En svampoch kycklinggryta, en majsrätt, en soppa och en rätt med tofu och grön sallad. Mums vad vi åt. Dom lägger märke till när man äter mer eller mindre. Dom har lite koll på oss. ;) Dom i fruktjuice ståndet börjar känna igen oss nu, så nu är vi kändisar. ;)


Lördag/Påskafton

Måste skriva ett inlägg på papper idag för att jag inte ska glömma något viktigt.

Idag är det påskafton och jag och Ullis började morgonen efter en lång sovmorgon att öppna mitt påskägg som jag fått med mig av min kära mor. Har sparat på det ända tills idag men vi glömde att Ullis hade kunnat gömma det.

Efter ägget stämde vi träff med våra 3 söta kineskompisar på kafeterian här på universitetet för att käka lunch. Dom har typ all kinesisk mat du kan tänka dig för typ 3-4 kr/rätt och det är inte lite mat man får då. Tur att vi har våra tre vänner som hjälper oss för menyerna är på kinesiska. Så dom beställde mat och hjälpte oss med matkorten, dom till och med hämtade vår mat när den var klar. Då upptäckte jag att vi har ju inget att dricka och utanför kafeterian står ett litet stånd med massor av olika muggar innehållandes frukt som de sedan mixar och man får färsk fruktjuice. Dom är så bra i kina på frukt och grönsaker.


Efter lunch tog vi bussen och åkte och tittade på ett Buddha tempel som är känt i Wuhan. Vad det heter minns jag inte. Men templet såg typ ut som alla andra tempel här i Kina. Det enda som var lite speciellt var att i en av byggnaderna var det fullt av inglasade gubbar och när man gick in i templet så skulle man gå så  många steg som man är gammal och se vilken gubbe man stannade vid. Sedan kunde man köpa ett litet kort med gubben på och en text så skulle kortet säga hur ens framtid ser ut. Men det stod på asiatisk kinesiska som är gammal kinesiska så tjejerna kunde inte översätta tyvärr. Får se om vi får hjälp av någon lärare här.


Sedan var det buss tillbaka. Bussturerna är helt galna och packade med folk. Dom tränger så många dom bara möjligtvis kan. Påväg tillbaka så stannade vi vid en jättestor galleria och fixade naglarna för 40kr. Men det är påklistrade lösnaglar som inte är allt för snygga. Dom var inte nå bra på detta. Stackars Ullis fick den värsta av dem och hon skulle göra fransk manikyr men det visste dom först inte var det var och sen målade hon Ullis toppar kritvita och naglarna var sned filade. Men tillslut så fick våra kines tjejer dom att ta bort allt och måla Ullis naglar mörka istället.  Min naglar vart helt ok men ena tumnageln lossnade efter en dag. Mina naglar är ljusrosa genomskinliga så dom ser så fejk ut och sen är det en vit lite genomskinlig blomma på varje nagel längst upp till vänster på nageln. Men jag har en jätte bra form på mina. Våra kinesvänner väntade hela tiden under de två timmarna på oss så vi bjöd den på Mcdonalds efter. Cheese burgaren smakade precis som i Sverige, vart jätte glad. J Sedan åt jag en banan paj till efterrätt, den var så god att jag inte kan sluta tänka på den. Vi var fem som åt och det gick på nästan 90 kr, helt galet.


Nu ar vi pa plats

Nu har vi kommit till universitetet. Vi gick upp halv sju och fixade oss och kakade en sista frukost pa det snurrande restaurangen innan vi tog en taxi till universitetet. Det ligger en bit utanfor stan sa det tar 40 min att aka hit fran centrum. Men det ar helt ok. Jadrar vad ovant att skriva utan a,a och o fast med prickar over. hahaha! Vi har forsokt att fa igang Ullis dator men det gick inte sa vi far vanta till sondag eller mandag och tills dess kommer inte ullis ha mojlighet att blogga eftersom hon inte kan sitt losen till sin blogg. Men hall ut sa kommer hon tillbaka snart.

Nar vi forst kom till universitetet sa gick vi pa mote och fick traffa tva larare och tre studenter. Studenterna var tre jatte gulliga tjejer som kommer att tillbringa mycket tid med oss och hjalpa oss massor. Idag pa eftermiddagen sa har dem akt in till Wuhan for att traffa sina foraldrar och kommer tillbaka imorgon. Vi fick en efter motet en rundvandring av tjejerna pa omradet som ar gigantiskt. Vi fixade ett kinsesikt nummer och ett kort som man betalar med i kafeterian dar vi kommer att ata alla vara maltider utom frukost. Usch, det ar inte kul att forsoka handla nagot gott till frukost har. Dom ater ju fasen middag till frukost sa brod och palagg ar svart att hitta. Efter detta fick vi se deras rum hur dem ser och ut och dem sover fyra i ett rum med vaningsangar och hal i golvet. Vi har som tur var fatt en lagenhet bland de utlandska lararna sa vi har en riktig toalett. Tjejernas madrasser var aven kanon smala som pa varat hostel vi bodde pa i Beijing. Stackararna, vad ont dom ska ha. Men dom sa att dom ar vana nu efter tre ar. Efter rundvandring sa akte vi och vart bjudna pa lunch pa en fin restaurang och det var jatte god mat vi fick denna gang aven om jag hoppar over fisken. Det ar sa jobbigt att ata fisk har. VI satt aven idag i ett eget rum.

Idag har jag jobbig hemlangtan. =( Imorgon ar det ju paskafton ocksa. Ska ata mitt paskagg jag fatt av mor. =) Jag saknar var svenska miljo och standard aven om det ar helt ok har. Saknar alla er dar hemma! Usch nu borjar jag nastan grata, sa det var allt for denna gang.


20 Mars- Dagens

Idag har vi varit och kikat på The Yellow Crane Tower, det känndes nästan som samma sak som sommar palatset i Peking. Men det är sånt man måste se när man väl är här. Uppifrån tornet var det jättefin utsikt över Wuhan som vi har tagit lite bilder på. Jag skriver att jag alltid ska försöka lägga upp bilder men jag bloggar jämt så sent på kvällen så jag orkar inte för det är lite procedur att försöka få upp bilder här i Kina. Efter tornet åkte vi taxi tillbaka till hotellet och lämnade lite shopping. Har hittat lite saker till min kära lillasyster. :) Det finns converse skor här, äkta för 255 kr om hon vill att jag köper hem några. Men hon får allt betala mig för dem då. ;) Det finns i nästan alla färger och både tyg och läder. Du kan väl maila mig angående det.

Sedan käkade vi lite på pizza hut och gick och sov middag innan det var dags att vandra iväg och käka en sista middag tillsammans för monica och Rikard åker hem imorgon. VI hade då med oss Annas kinesiska vän Phoebe som tog med oss till ett ställe där man äter hot pot, man har som en gryta på bordet och får in massa råvaror som man kokar i denna gryta. Det var gott faktiskt men när dom lägger i hela fiskar så börjar det bli äckligt. Ben, skinn och allt sitter kvar, deras ögon blir helt vita när dom är kokta. Kineserna tar reda på allt när det gäller mat, lite snuskigt faktiskt.

Efter en lång måltid på hot pot så gick vi på nattmarknad och shoppade. Det är helt galet billigt. Köpte en gigantisk stor LV fejk väska för 80 kr och ett par skit söta skor för 38 kr plus lite presenter. En t-shirt också i en riktig affär för 19 kr. Alla kläder som man hade med sig från början känns inte riktigt fräscha nu, men vi har handtvättat lite som nu har torkat iallafall.

Kvällen avslutades med en öl i puben här på hotellet. En Corona vart det för mig. Kanon gott. :) Har druckit öl hela tiden här känns det som men kineserna dricker som tur är inte så stark öl så det är som mellan öl hemma. Nu är det dags för lite sömn innan vi ska äta frukost och checka ut för att åka till universitetet. Vet inte riktigt hur det ser ut med internet på universitetet så vi får se när jag kan blogga igen. VI hoppas iallafall att det är ganska ok standard på universitetet annars måste vi komma på något annat.

En kommentar

Fick en kommentar att jag skulle ladda upp bilder på facebook men jag kan meddela att det funkar inte. Det är alldeles för segt för att ladda upp bilder från Kina.

Jag sätter endast på mobilen ibland för att kolla om någon försökt nå mig eller skickat sms. Har inte mobilen på när vi är ute och turistar eller är ute bland kineserna. Dels för att jag inte har tid och det är onödigt att släpa med telefon och dels för att jag när jag får mail som syns det på mobilen och jag vet inte om det kostar pengar när jag får detta meddelande. Det kostar annars 128kr/MB och det är väldigt dyrt. Men tack R för dokumenten, jag har skickat iväg dem nu.

Wuhan

Nu har vi landat i Wuhan. Just nu bor vi på hotell. Det är jätte härligt. Frukosten serveras på våning 27 och hela rummet snurrar runt. Ullis trodde att hon var helt borta i huvudet när hon upptäckt det. Det lät så kul när hon sa men muslin är ju här nu det var den inte förut. hahah! Det låter skit tråkigt men just i ögonblicket var det helt galet. Frukosten var gudomlig. Men vi missade att det var buffe runt i hela rummet, vi gick bara lite grann så imorgon är det lång frukost.

När vi landade igår så vart vi upphämtade av en chafför. Sen checkade vi in och gick upp med våra väskor till rummet. Sen hann vi bara käka lite innan vi vart upphämtade för att åka på möte. När vi kom till mötet var det första vi såg på en skylt utanför byggnaden med texten: Welcome our friends from Borlänge. Jag minns inte den exakta texten men det var något sådant. Inne i rummet där mötet ägde rum så var det fullt med kamera killar/tjejer det första vi såg. Vi satte oss till rätta och mötet med youth federation började. Det var väldigt formellt och strikt, men otroligt spännande hur ett sånt möte går till. Så vi har varit med på lokal tv som sänds ut till 9 miljoner människor. Vi är kändisar. ;) Lika många som bor i Sverige har haft möjlighet att se oss på tv. Helt galet!

Efter det strikta formella mötet så åt vi middag tillsammans med gubbarna som har höga positioner. Middagen bestod av massor med galna saker så jag testade igår and strupe. Vet att det låter äckligt men det var faktiskt ganska gott det lilla kött man fick i sig. Det var otroligt starkt. Under middagen så skålar man hela tiden med alla runt om bordet. Kineserna har det som sed och ibland så säger dom skål som vanligt och ibland utmanar dom en med botten upp. Jädrar vad full man blir i magen och susig i huvudet. Kineserna klarar inte att dricka något och blir väldigt lätt påverkade så när dom dricker mellanöl så blir dom fulla.

Efter maten åkte vi och sjöng kareoke. Dom är helt galna i kina och ska sjunga kareoke hela tiden. Men här i Kina har dom jäkligt bra. Dom hyr egna rum med kareoke och ibland finns det scener i rummet men det hade inte vårat rum igår. Men kineserna håller gärna i micken och att se högt uppsatta män släpppa loss på detta sätt är helt galet och känns väldigt annorlunda. Här har vi en kulturkrock dom är uppklädda och formella på dagen och sen på kvällen så blir dem som barn.

Idag har Anna och gänget varit med samma kineser som vi åt middag med hela dagen medan vi var kvar på hotellet och jobbade på vår uppsats. Men vi käkade middag tillsammans med massa högt uppsatta personer idag med. Bjudan blev vi så klart idag precis som igår så på två dagar har vi inte betalat mycket. Bra att spara lite pengar när vi ändå bor lite dyrare. Vi vart hämtade av privat chafför och hade bara tio minuter på oss att fixa oss så vi tvättade håret snabbt i handfatet eftersom vi tvättade kläder i badkaret. Men det funkade och vi fick som vanligt höra att vi var så vackra. Det får man ofta höra här. Hur skall vi kunna komma tillbaka till Sverige och vänja oss att ta på oss bilbälte och inte ha privatchafför hela tiden? ;) Man känner sig väldigt speciell när man blir skjutsad överallt och äter på lyxrestauranger där man äter i privata rum.

Måste bara säga att hur skall det gå om det inte finns någon riktigt toalett på univeristetet? Vi har kissat i hål i golvet men att göra nummer två. Hur fasen ska man pricka och orka huka sig tillräckligt länge för att inte på kramp i benet. När man kissar så hinner man börja känna att benen domnar. Jag gruvar mig lite för detta.

Kinesiska muren

Ojoj,vilken upplevelse idag 17/3. Vi har gått och gått och gått. Vi var iväg till kinesiska muren. Det fanns två olika resor en till en del där det inte är några andra turister och ej upprustad mur och en resa till den upprustade delen med fler turister och souvenir handlare. Vi åkte på den resan som kallades the secret wall där det inte är några andra turister och muren inte är upprustad för turister. Vi var tio stycken som åkte på denna resa. På vägen dit mådde jag så jävla illa, trodde att frukosten skulle komma upp. Ett tag fick jag panik men Rikard hade en spypåse som jag höll i hela vägen sen. Men jag behövde aldrig använda mig av den, tack och lov. Jag är inne i en sån där må illa period som jag kan ha ibland. Det är inte trevligt. När vi kom dit började vandringen. Stundtals frös man och stundtals tok svettades man. Men det är en upplevelse som var kanon. Ibland var vi så högt upp att jag nästan var lite rädd. Ska försöka att lägga upp bilder sen på utsikten. Men det får bli på fredag när vi kommit till universitetet, vi ska vara där klockan halv nio. Då kommer vi att ha möte med Frank som har hand om internationella biten. Han ska sedan ha lektion klockan tio och då kommer det två lärare och en student som kommer att visa oss runt på området. Tillbaka till muren igen, med oss på vår resa hade vi även tre stycken andra svenskar som bodde på vårt hostel. Vi hade riktigt trevligt, har tagit lite bilder på grabbarna, sedan var det en kanadensare och en från chile. Vi hade en riktigt kul vandring som var riktigt brant på vissa ställen och jag hörde något om att vi var 300 meter upp men jag är inte riktigt säker på om det stämmer. Anna hade med sig dalahästen upp på muren och bilderna som vi tagit ser ut som montage. Ska skicka en bild på mig, ulrika och hästen upp på muren. Jag och Ullis har så klart våra högskolan tröjor på oss.;)

Efter kinesiska muren åkte vi till silk market igen. Det är helt galet där alla rycker och sliter i en. Jag köpte ett par skor och en plånbok. Plånboken var en burberry och jag betalade 50 kr för den, det var nog tyvärr lite för mycket men det tycker jag den var värd. Hon gick med på priset för lätt jag tycker jag måste kämpa som för skorna då fick jag höra att jag var en mycket hård kvinna, självklart sa jag då. ;)

Skit trött!

Nu är jag så jävla trött. Gick upp nio imorse efter att ha haft svårt att somna. Så nu känner jag mig mest arg. Och ännu argare blir jag när jag känner mig nobbad. Har mailat och smsat men får fasen inget svar. Då har jag ändå med frågor. Det är inte ok att alltid glömma bort att svara, man känner sig inte så jädra uppskattad. ARRRGGG!

Idag har vi varit på den förbjudna staden. Det var ok, man måste uppleva det, men sommar palatset var bättre. Sedan åkte vi cykel taxi och kollade på hutongs, gamla hus i den gamla delen av BeiJing. Det var kanon. Men att rika väljer att bosätta i dessa kvarter går över mitt huvud. Innan hutongerna var vi och kikade på OS arenan den är massiv. Verkligen speciell. Tunnelbanan tillbaka var en upplevelse allt detta folk och bara fler och fler kom på men ingen gick av. Vart fasen skulle alla? Svetten bara rann tillslut innan vi äntligen fick gå av. Jag får lite klaustrofobi av tunnelbanor. Men det gick bra. Silk market på allt detta, ojoj, snacka om fotsvett efter denna dag, jag som aldrig har det. På silk market var det bara att pruta. Fick med mig en peakjacka för 150 kr, ett par solglasögon, ett par chanelörhängen och en rosa "burberry" halsduk. Nyttiga saker som jag behöver här nere bara. Nu är det bara ett par skor och en plånbok innan vi åker till Wuhan där dom inte har denna typ att marknad.

Snacka om snabbinlägg men jag känner mig bara sur så det blir inte nå bra om jag ska skriva mer.

Gårdagens inlägg idag!

Jag har nu lärt mig min läxa. Skrev ett jätte långt inlägg sen var internet segt och det vart aldrig sparat när jag skulle publicera inlägget.

 Dagen började med att vi steg upp klockan tolv gick ut och åt lite frukost. Sedan satte vi oss i ?allrummet? och pluggade. Då pratade vi lite med en britt och en tysk. Det enda tysken hört om svenskar var att dom är intelligenta. Så klart vi är sa vi då. ;) Britten har vi nästan bara sett full hela tiden så vår uppfattning om honom ändrades lite nu när vi fick prata lite med honom. Tysken var mest konstig.

Efter plugg gjorde vi oss i ordning och sen kom Anna, Monica och Rikard från Borlänge kommun och vi gick ut och käkade lite. Anna beställde in en jädra massa gottigheter. Så vi åt för första gången Peking anka. Det kom in lite olika fat bland annat ett med ankskinn och ett med ankkött. Man tog sedan detta och lade på ett ?bröd? tillsammans med gurka och lök plus lite sås som inte var så god, rullade ihop allt detta och åt. Skinnet var väl ingen höjdare det såg skit äckligt ut men jag testade så klart. En stor middag för fem personer plus att det vart mat över för 164kr, det är inte illa pinkat. I Kina kan man tydligen få doggy bag men vi tog inte det. Vad ska man med kall mat till liksom. Dricks är inte heller något som man skall lämna.

Efter maten gick vi till himmelska fridens torg och kineserna är som vanligt dem vill ta kort. Men det är mest Ullis längd som lockar dem. Tack för att jag är kort i detta land. ;) Idag var ju Anna med och hon kan kinesiska så hon översatte och dom sa att Ullis måste druckit mycket mjölk som vart så lång. Haha!

Den sneda toaletten roar tydligen lite. ;) Den är högre på den högra sidan än den vänstra och det ser man faktiskt om vi kollar noga. Men jag ska ta och lägga ut en bild på den sen om jag lyckas.

Det är uniformerade män i denna stad i mängder. Man ser dom och polis överallt. I varje liten vrå.

En bild säger mer än 1000 ord



En bild var allt jag lyckades med denna gång. Vår första måltid i Kina.

Idag har vi varit på sommar palatset. Det var riktigt härligt. På vissa ställen var vi själva och det var länge sen vi var det sen vi kom till Kina. Det är folk överallt och många stirrar och vill ta kort på oss. Ibland funderar vi på varför kineserna inte jobbar eller vad dem jobbar med som gör att dem springer runt hela tiden. Helt galet med kineser.
Vi var inne i ett buddha tempel. Magiskt man fick inte ta kort där inne, men vi kom ut med tre armband var som sovernier. Bra sovernier som man kan ha användning av, såna gillar vi. Vi har tagit massor av kort därifrån men som ni ser så fick jag bara upp en bild. Får se vad vi har för uppkoppling i Wuhan sen när vi åker dit på tisdag. Att vandra runt i sommar palatset var galet, man kunde lätt gå vilse mycket såg likadant ut. Vi hade hört talas om sjön som dom planterat där men att den var så gigantisk kunde vi inte ens tänka oss, den var skit stor. Vi har blivit snåla i Kina-land, nu går vi runt och tycker att 20 kr för att komma in på sommar palatset är dyrt och att få gå in på olika ställen som kostar 10 kr är dyrt. Knäppa vi är! Vi var duktiga och åkte buss till sommarpalatset en och en halv timme och 2 kr fattigare var vi framme. Likadant på vägen hem. 2 kr för en bussfärd skit billigt. I Kina så har dom tv-apparater i bussarna och man betalar inte till chaffören utan till en som står mitt i bussen. Det är en ganska smart sätt då kineserna är flera miljoner i en och stad och så slipper bussen bli försenad. VI har tagit bilder på detta så det kommer upp sen om jag får upp några.

Det är lite knäppt för när man går och handlar så är det ju billigt i supermarket tex en rulle med toapapper kostar 1,5 och när man ser detta så tänker vi alltid men 15 spänn för en toarulle rena rånet. Vi går och lägger på en nolla hela tiden som att det är Euro vi handlar med. Men efter ett tag kommer man på sig. 1 RMB är ju lika mycket som 1kr ca. Men ändå ska man krångla till det. Det är för enkelt.

Ikväll ska vi äta chips och kolla på något avsnitt av Grey´s eller Gossipgirl. Men först är det vila som gäller. Just nu ligger Ullis, jag har redan sovit lite. Man blir trött av alla intryck och alla kineser må ni tro.

Klock miss

Jag skrev nog valuta i det gamla inlägget att dom har olika valuta men valörer är nog rätta ordet.

Idag har vi varit till himelska fridens torg och det var väl inte den roligaste upplevelsen men vi har upplevt den iallafall.:) Har tagit lite bilder men det får komma upp sen. Kineserna stirrar och vill ta kort på oss här. Det är lite komiskt och känns lite ovanligt.

Vi vaknade idag och jag kollade på min mekaniska nya klocka som stannar om man inte rör på den och det hade min gjort så vi tittade på Ullis och den visade på klockan ett så vi tänkte jaha då har hennes också stannat så vi gick ut för att äta frukost och kollade på klockan och den visade kvart över ett och vi trodde den gick fel och kollade sen på en annan klocka och den visade samma sak. Så vi hade alltså sovit i 13 timmar. Vi som trodde klockan bara var tio. Så det vart lunch istället för frukost. En supergod rätt med stekta nudlar, kyckling och grönsaker.

Imorgon ska vi försöka ta oss till sommar palatset. Pratade med Anna på skype och hon tyckte vi skulle ta oss dit.

Konstigt att jag drömt om R varje natt. Tänker på honom ofta nu för tiden. Drömde häromdagen att han skulle ha barn med en annan tjej och jag vart helt förstörd. Usch, hemska tanke. Allt som precis hade börjat kännas bättre. Jag får inte tänka så mycket. Var tvungen att ta ur kortet på honom i min plånbok. Men jag har det tillhands om jag vill kika på det. Är rädd om det.

Saknar alla där hemma!

Inte bara ögonen som är sneda

Oj, nu blir ni bortskämd av mig här bortifrån, två inlägg på samma dag. Jag vill bara påminna om att Ullis http://ullkoftan.blogg.se skriver också på sin blogg om man vill få två sidor på sakerna. ;)

Jag måste säga att man blir alltid lika förvånad när man ska sätta sig på toan och den är sned. Man tror att man ska trilla av den. När jag skulle gå och duscha idag så trodde Ullis att jag trillade av den när jag hade ner en schampo flaska som stod på den.

Efter jag skrev sist så försökte Ullis pruta lite på affären. Vi skulle betala fem svenska kronor för en adapter så vi kan lyssna i två hörlurar ur datorn när vi tittar på film för att inte störa dem andra. Ullis tror då att hon lämnar fram en femma men lämnar i själva verket fram fem öre. hahaha! Han bara garvade oss i ansiktet medan vi vandrade hem förbryllade över att han skrattade när vi fått en vad vi trodde var en falsk sedel som dom är duktiga på att lämna ut här. Men vi kom sedan fram till att det finns tre olika typer av pengar och detta var en jätte låg. haha!

Nej, nu är klockan nästan tolv och Ullis ville kolla något innan vi stänger av.

Första dagen!

Flygresan ner gick bra. Lite turbulens men inga luftgropar och det är dem jag är rädd för så resan gick bra. :) Vi fick först middag på planet sedan var det sömn innan vi fick frukost och det var dags för landning. Sova på planet är ingen höjdare men det gick bra. Lite ont i nacken får man räkna med.

Efter vi landat hämtade vi ut våra väskor och tog oss till vår bil från vandrarhemmet som hämtade upp oss. Det var lätt att hitta honom så till hotellet kom vi fort. Direkt när vi checkat in och kommit in på rummet lade vi oss och sov direkt. Vi var så jävla trötta. Jetlagen är inte rolig. Vi sov tills nu imorse. Vi sov ett helt dygn. Så vår första dag gick åt till sömn vi åt inte ens någon mat. Men nu har vi sovit och hunnit iväg på silk market för att köpa tofflor att duscha i, en varsin klocka så vi håller koll på tiden och en varsin fleccejacka att sova. Det är  fan svinkallt här. Jag sov i leggings plus träningsbyxor, ett par strumpor och ett par sockor och ett linne plus vår svinvarma högskolan tröja. Ändå frös jag. Sängarna vi sover i är så hårda så det känns som att man ligger direkt på golvet och sover. Skulle man råka hamna på sidan så kan man lätt räkna med höftont i flera timmar efter så det är mage eller rygg som gäller. Ullis kan tyvärr ligga på sidan den stackaren, hon får ont i sin lilla stjärt annars.

Första måltiden var ju säkert en syn för kineserna efter vi ätit klart så tittade vi i vår lilla hjälpbok med vanliga kinesiska fraser och där stod det hur man skulle äta ur risskålen med pinnarna. Vi åt fel kan jag säga. Som vi åt var ett tecken på hur pinnarna brinner vid en begravning. Ops! Bättre lycka nästa gång. Men vi lyckades peta i oss lite iallafall med dessa pinnar. Snacka om bantningskur om vi inte äter massa godis och chips istället.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige! Vi har gratis internet här så vi kan uppdatera ganska ofta innan vi åker till Wuhan. Men vi kommer att ha hemlängtan som fasen innan denna resa är klar kan jag säga. Förresten dom två tjejer som sover i samma rum som oss är helt ok. Tur det. Men vi lyckas inte få något varmvatten ur kranen så det ska bli spännande att duscha sen, vi ser inte fram emot det. Kanske blir en vecka som vi inte törs duscha på. Tänk er att vi fryser som fan med full mundering och så ska man ställa sig i en kall dusch. Nej fy! Försöket blir först imorgon nu är vi som äckliga backpackers. ;)

Kommentarer!

Som jag har förstått det nu så vet inte alla om att man kan kommentera mina inlägg här på bloggen. Under inläggen så finns det lite länkar där en länk är benämnd med kommentarer. Klickar man på den så kan man kommentera inlägget. Gör det medan jag är borta så kan jag få lite kontakt med er på det sättet och få lite feedback och nya nyheter från Sverige.

Väskorna är nu äntligen packade. Dammsugningen får bli morgondagens problem. Jag kommer sakna er här hemma och Sverige. Hinner nog med ett litet inlägg imorgon innan vi åker.

Tack!

image47

Jag vill tacka mina kära föräldrar! Jag älskar er!

Packar!

Ja ni, imorgon reser vi. Jädrar vad läskigt och kul. Idag handlar det bara om massor med förberedelser. Tvätta, städa, diska, baka, packa. Bara massa tråkigheter. Men det är så skönt att få komma hem till en städad lägenhet. 17:50 kan ni tänka på mig och Ullis då vårt plan lyfter.

Igår hade jag en nattgäst här. Clara kom till mig och vi käkade mat och kikade på tv. Alltid trevligt med besök. Gullungen tog tag i disken medans jag höll på att packa lite och försökte stryka bort stearinet från mina byxor och mitt linne från förra lördagen. Jag tror att det gick ok. Får se med linnet hur det ser ut. Tvättar det nu igen.

Jag har nu fått svar på min mening. Det känndes bra men ändå inte. Men det är fler som hoppas. Vi får se vad ödet vill med oss. Du är iallafall min bästa vän och min själsfrände. Jag tror verkligen det och det blir så himla svårt att släppa oss då. Men vi får se. Miljöombyte nu kommer att kännas skönt så man kanske kan få lite perspektiv, både du och jag.

Att inte veta vad som finns att köpa gör packningen otroligt svår. Men jag kommer att åka med en knapp packning.

Svar?

Igår for jag till min mor. Jag glömde ta ut pengar när jag var på stan så jag tänkte att jag kan handla något på pressbyrån och sen ta ut lite pengar till bussen. Men kunden innan hade råkat ut för att kortapparaten hängde sig. Så jag fick inte ut några pengar ut automaten med fem minuter kvar tills bussen gick och närmsta bankomaterna ligger på stan eller kupolen. Omöjligt att jag skulle hinna dit. Men jag hade turen att få åka med till Ludvika ändå och Emil fick komma ut med pengar så jag fick betala i efterskott. Så allt löste sig tillslut. Kom hem till ett fint dukat bord hos mor och fick fläskfilé och potatisgratäng. Skit gott! Idag blir det stuvade makaroner och korv till tror jag. Det ska bli smarrigt. Åker hem med kvart i ett bussen med syster eller 15:21 tåget. Det lutar åt tåget eftersom jag inte har några kontanter på mig och sen kan jag åka med mor in till stan när hon ska till jobbet.

I övermorgon åker vi till Kina. Det känns så overkligt. Måste ta mig till affären!

Innan jag åker skulle jag vilja ha ett svar. Får se om jag får det idag. Jag har frågat via sms men har inte fått något svar än. Frågar man något så kan man väl få ett svar?


Uppskattning!

Mina kära kollegor här i växeln gav mig ett jätte fint kort och en jätte fin låda med choklad som tack för min tid här. Åh, det är nästan så jag vill ställa in min resa för att jobba med dom. Jag trivs jätte bra och vi skrattar massor mellan samtalen. Ett trivsamt ställe att arbeta på. Det gäller nu för mig att inte tjuvsmaka chokladen innan jag åker. Men jag ska nog kunna klara det, det är så fullt upp nu innan vi åker. Men det är bra det för då blir inte resfebern så påtaglig. Ska åka till mamma ikväll efter jobbet. Den timmen jag har när jag kommer till Borlänge och innan bussen går tänkte jag försöka gå till banken och hinna packa. Skall jag lyckas?

Chips till middag!

Efter att ha turbo städat fick jag besök i en och en halv timme. Det är trevligt, men jag gillar inte när dem åker. Blir ledsen inombords då. Nej, nu är det en tår på väg. Va fasen böl Johanna!

Jag tycker fortfarande om dig! Tror du tycker detsamma om mig. Det känns som det ibland. Mina tankar är i en ond spiral. Kan inte sluta tänka. Ibland slår jag till med tanken att jag är stark och det brukar hjälpa mot den onda spiralen. Jag ska inte utsätta mig för mina tankar.

Kvällens middag bestod av chips och choklad tillsammans med Ullis. Orkar inte göra någon mat. Så jävla trist att laga till sig själv. Så imorgon får lunchen bestå av något från Vildgåsen. Mums! Min sista dag i växeln om jag inte får jobba lite när jag kommer hem. Det har varit kul att jobba med dom i växeln. Trivs bra i sällskapet måste jag säga. Idag har vi skrattat massor. :) När jag sitter där så tänker jag inte på några bekymmer även om det blir lugnt mellan samtalen ibland.

Surt!

Sitter här som en gammal tant och titta på jeopardy och väntar på besök. Fast datorn passar inte riktigt in i bilden. Kommer få besök av R och hans stora syster och mor. Jag visste inte att dom var här, dom hade kommit idag och kommer att hälsa på mig ikväll. :)

Idag kom vårt VISA, så himla skönt att det är klart nu. Har varit lite orolig att det inte skulle komma i tid. Jag trodde man skulle få ett stort papper med foto på som skulle visa upp i passkontrollen men det är påklistrat en lapp i passet så himla skönt att inte behöva släpa på papper.

Skulle ha haft en möte med vår handledare idag klockan fyra och jag var därmed tvungen att åka tidigare från jobbet. Efter att jag och Ullis suttit och väntat i en halv timme tyckte hon att jag skulle ringa honom så jag gjorde det och frågade om han var långt bort från sitt kontor. Då säger han att han glömt skriva ett meddelande vid dörren att han inte skulle hinna till mötet. Så jävla surt att han inte kunde mailat eller ringt och sagt att han inte kunde komma. Så han sa att han var ledig hela dagen imorgon men då kan ju inte jag eller Ulrika så han får läsa igenom det vi skrivit och kommentera via mailen. Men vi var inte så glada på honom. Vi har ju bättre saker att göra än att sitta där. Då kunde jag ju lika gärna jobbat hela dagen. Lärare!

Skrivkramp

Nu lider dagen på jobbet mot sitt slut. Jag har inte hunnit blogga en enda gång utan idag har jag gjort lite nytta mellan telefonsamtalen. Jag har skrivit på vårat examensarbete och det var väl behövligt. Imorgon blir det samma procedur. Men det är skönt att kunna göra något nyttigt mellan samtalen istället för att bara titta in i väggen. Nu efter jobbet skall jag vandra hem till Clara och Elias i väntan på att  vi ska dra vidare till Emma på mat och trevligt umgänge. Vi blir många hemma hos Emma på en liten hej då middag innan jag och Ullis far.

Jag är galet sugen på choklad hela tiden nu. Det började i söndags och sitter i än. Det är jobbigt att sitta på jobbet och veta att hemma på vardagsrumsbordet ligger en stor chokladkaka. Jag hade funderingar imorse om jag skulle ta med den men tänkte äh, jag får gott klara mig, ack vad jag har ångrat det under dagen. Men gulliga Clara skulle möta mig när jag ska gå hem till dem och hon skulle handla först och hon har köpt en daim till mig. Åh....vad gott det ska bli.

Nu ska jag stänga ner här!

Hjärnan är snart övertänd!

Ska försöka sova nu. Om jag lyckas. Min hjärna snurrar upp och ner in och ut. Vad betyder dom där tre orden för dig? Miljöredovisning i kommunerna. Kina. Jobb. Träffa alla en sista gång. Banken. Planering. Alltså det finns så mycket mer som snurrar. Men något som dyker upp ofta är dom där tre orden, jag har inte tid att tänka på det. Men dom betyder så mycket så jag kan inte låta bli. Fan nu väller det över byxorna för mycket också. Jag håller på kineserna att dom fixar det till sommaren. Handla måste jag göra innan vi åker också. Nej dags att sova för att tok plugga och jobba som fan imorgon för att ha trevligt umgänge på kvällen. Nej nu ska jag sova. God natt gott folk!

Maximalt med slit!

Nu jävlar är det maximalt med plugg och minimalt med sömn tills vi åker. Måste plugga som fasen. Frågeställning är iallafall klar. Vi kommer att jämföra Sverige och Kina och se hur dem tillämpar den offentliga internationella miljöredovisningen. Jag känner nu stress och har egentligen inte tid att skriva något men känner att jag måste.

Har jobbat idag med Elias på gymnasieskolan i Hofors. Det var en pytte liten skola men nästan inga elever. 200 elever totalt men man såg typ bara 20 elever i matsalen samtidigt. Liten skola alltså! Men vi fick in några katalogbeställningar iallafall.

Ulrika skrev i sin blogg ullkoftan.blogg.se ett bra inlägg och hade en bild på Kina där man kan se var peking och wuhan ligger så jag tjuvar den bilden så att även mina nära och kära kan se vart vi ska befinna oss på vår resa.

image46

Bilden är hämtade från http://www.euroasiasoftware.com/fakta.html

Den laddade meningen!

Jag har inte hört meningen på länge. Är det en slump eller inte? Det kändes bra. Mer än ett halvår sist. Tankarna snurrar runt runt. Miljöbyte vill jag ha NU! Om en vecka sitter vi på planet till China. Skit vad läskigt och spännande.

Längtar tills onsdag då det blir trevligt umgänge och mat efter jobbet. Längtar efter att få jobba också. Jag trivs med brudarna i växeln. Hoppas dom saknar mig med. Men jag undrar hur Per ska klara sig med datorer nu när jag ska vara borta. Haha! Han frågar ju speciellt efter mig nu haha. Han tycker att jag är en data expert haha! Is this the admition office är en vanlig mening som är rolig. Hahha! Dom förstår inte att dom kommer till the switchboard haha. Våra interna skämt på jobbet. haha! Det kanske låter skit trist när jag skriver det, men ni ska se hur många sådana samtal det kommer in på en dag.

Tårar!

Jag börjar gråta när jag tänker på att du kunde ha dött. Jag är så glad att du är ok. Tur att vi köpte en "säker" bil även om den måste skrotas nu. Vill inte ens tänka på att du kanske inte funnits i livet idag. Livet kan avslutas när som helst. Man måste ta vara på livet. Jag kommer alltid älska dig! Du är den som format mig till den jag är idag. JAG ÄLSKAR DIG! Glöm aldrig det hur dum jag än är. Det jag gör mot dig och mig är av kärlek, jag menar inget illa även om det kan misstolkas ibland. Usch.....nu kom det mycket tårar. Glöm mig aldrig och finns i mitt liv för alltid!

Idag tog vi den andra sprutan inför vår resa. Den här gången kändes det inte ens när hon körde in nålen. Det är nästan så jag inte tror det är sant att jag fått den. Men U sa att hon tittade hela tiden så det gick rätt till. Tur det för tanten var bra myko.

Uppe med tuppen!

Uppe med tuppen! Tvättar, gör lite nytta. Skall ta och diska lite och kanske käka lite frukost snart. Har varit vaken i en och en halv timme så det börjar bli dags för det. Men jag har redan hunnit stoppa i mig lite naturgodis haha! Jag som borde gå ner i vikt. Hoppas att kina tar ner min vikt lite, men vi får se. Idag är det bara en vecka kvar tills vi åker. Måste plugga massa tills dess. Ska försöka göra sådan nytta nu på morgonen också. Klockan ett är det dags för den andra vaccinationen. Jag gillar inte det där med sprutor.

Besvikelsen finns kvar idag med. Det kommer att ta lång tid innan den försvinner känner jag. Den satte sig djupt. Varför denna behandling?

Inflyttningsfest!

Igår var det inflyttningsfest. Det var riktigt kul! Det enda som inte var så kul var när jag skulle hoppa upp på sängen för att släcka ljusen i ljusstaken. Jag råkade slå till hyllan eller om jag tog tag i den men ljusstaken åkte ner i sängen och jag hade stearin på mitt nya linne, mina byxor, i sängen och på golvet. Veken från ett ljus åkte ur och landade i sängen men som tur var så hann jag blåsa ut veken innan det började ta eld i sängen. Men jag fick lite panik och nya kläder var tvungen att tas fram. Söta Ullis fixade mig en snygg outfit. :) Urringning. haha! Hyllan står just nu tom och lutar nedåt. Jag måste be min kära styvfar komma hit igen och borra om hålen till hyllan för som den är nu kan jag inte ha den och definitivt inte ha några grejer på den. Jag skäms! Varför gjorde jag så? ÅH....dumma mig! Sammanfattar kvällen i några bilder. :)

image37

RSS 2.0